Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς - OlaDeka

Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς

Το νερό διανέμεται στην πόλη της Καστοριάς με ένα δίκτυο σωλήνων PVC και αμιαντοτσιμεντοσωλήνων που χρονολογούνται, οι παλαιότερες από την δεκαετία του 1930 και οι νεότερες από 25ετίας, ανάλογα με την ανάπτυξη και την επέκταση του οικιστικού ιστού. Τον ρόλο του αμιάντου σε θέματα υγείας μπορεί να τον αναζητήσει ο καθένας σε διάφορες πηγές.

Ένα μεγάλο έργο του οποίου η ύπαρξη οφείλεται στον προηγούμενο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στην Καστοριά, προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που αναμένει ο Δήμος Καστοριάς και όλοι οι πολίτες τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα. (σ.σ. Ωστόσο, το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Καστοριάς περιέχει αμιαντοσωλήνες από το 1930 οπότε αυτή η 15ετία μάλλον απέχει από την πραγματικότητα παρασάγγας) Δείτε ΕΔΩ άρθρο μας του 2018.
Τις τελευταίες βδομάδες με προσωπικές ενέργειες του δημάρχου Καστοριάς και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ έχουν ξεπεραστεί αρκετά ζητήματα με στόχευση την έναρξη των εργασιών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μίλησε στον Αντ.Παραρά:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria