Ν. Ρίζος: «Δεν θα γίνει καμία έκθεση γούνας ως τα τέλη του χρόνου» - OlaDeka

Ν. Ρίζος: «Δεν θα γίνει καμία έκθεση γούνας ως τα τέλη του χρόνου»

Στο diktyo1.gr και τον Αντ.Παραρά μίλησε ο οικονομολόγος ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ για την πρόταση του ” ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ” για τον κλάδο της. γουνοποιίας – Προς την κυβέρνηση.

  • Όπως όλοι ξέρουμε, όλες οι εκθέσεις οι διεθνείς, έχουν ακυρωθεί και δεν φαίνεται τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου, πουθενά να γίνεται κάποια ή αναβληθείσα έκθεση ή να γίνει κάποια νέα. Ως εκ τούτου οι πωλήσεις φέτος δεν θα υπάρξουν.»
  • Η τουριστική αγορά του Ντουμπάι (2η αγορά μετά τη Ρωσία για τη γούνα) καταρρέει. Οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι να διατηρούν τα σημεία πώλησης με κόστος και κλειστά.»
  • Πολλές επιχειρήσεις έχουν μπει σε προγράμματα απασχόλησης και είναι αναγκασμένες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.»
  • Άλλες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τις επιχειρήσεις και όταν διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες, να τις ξανανοίξουν. Στον κλάδο της γουνοποιίας τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει.
  • «Αυτό που πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι ότι η πρόταση για ένα επιχειρηματικό ή ένα σχέδιο ρυστότητος πρέπει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και να καλύπτει το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου. Εάν δηλαδή βρεθεί κάποιος και με το σχέδιο που προτείνει, φαίνεται ότι κάποιες επιχειρήσεις ευνοούνται και κάποιες όχι, τότε αυτό το σχέδιο δεν είναι κλαδικό.»
  • «Το πρόβλημα σήμερα ναι είναι κρίση ρευστότητος, το δομικό πρόβλημα του κλάδου, είναι η έλλειψη και η συνεχής μειωμένη διεθνής ανταγωνιστικότητα. Αυτό το θέμα είναι το βασικότερο και θα πρέπει κάποια στιγμή να το συζητήσουμε.»
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria