Καστοριά: Επίσκεψη Μουσουρούλη στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας - OlaDeka

Καστοριά: Επίσκεψη Μουσουρούλη στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας

Οι προτάσεις του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Απόστολος Τσούκας υποδέχθηκε σήμερα Σάββατο 20/6/2020 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Κωστή Μουσουρούλη, Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, συνοδευόμενο μεταξύ άλλων από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Τσούκας υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος της γούνας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και απασχόλησης σε περιφερειακό επίπεδο, κατέθεσε σύνολο προτάσεων εκ μέρους των γουναράδων. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε τη στήριξη για τη δημιουργία και λειτουργία Διεθνούς Δημοπρατηρίου Γουνοδερμάτων στην Καστοριά, την ενίσχυση της περιοχής με υποδομές και υπηρεσίες Logistics, και την προσέλκυση επένδυσης για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής και καύσης Βιοαερίου εκμεταλλευόμενη τα υπολείμματα των μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή τη θέρμανση μικρού οικισμού.

Στη συνάντηση πέραν του κ. Μουσουρούλη και τους προαναφερόμενους Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, Βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια και Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, παραβρέθηκαν η Βουλευτής Καστοριάς Κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κα Κάλι Κυριακίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς κ. Θωμάς Μάνος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτρης Κοσμίδης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Γιώργος Χατζησυμεωνίδης, ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων κ. Αναστάσιος Μιχαλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γουνοποιών Άργους Ορεστικού κ. Κωνσταντίνος Νένος, μέλη των Συνδέσμων και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” κ. Χριστίνα Ευαγγέλου και κ. Νίκος Ρίζος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria