Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Μπάμπης Τσιλιγγιρίδης που αγωνίστηκε με την Καστοριά για τέσσερις σεζόν - OlaDeka

Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Μπάμπης Τσιλιγγιρίδης που αγωνίστηκε με την Καστοριά για τέσσερις σεζόν

«Εφυγε» ξαφνικά σήμερα το πρωί από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο βετεράνος αμυντικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μπάμπης Τσιλιγγιρίδης.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής υπέστη καρδιακή ανακοπή, η οποία του έκοψε το νήμα της ζωής ενώ βρίσκονταν καθ΄ οδόν. Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1946 στην Ξάνθη, στην οποία έκανε και τα βασικά ποδοσφαιρικά του βήματα. Στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ ήρθε με μεταγραφή το καλοκαίρι του 1972 και αγωνίστηκε για τρεις σεζόν. Το καλοκαίρι του 1975 μεταγράφηκε στην Καστοριά, με την οποία αγωνίστηκε για άλλες τέσσερις σεζόν πριν ολοκληρώσει τον κύκλο του σαν ποδοσφαιριστής. Στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκε ως προπονητής και κάθισε στους πάγκους ερασιτεχνικών κυρίως ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Με τον ΠΑΟΚ έκανε την σημαντικότερη ποδοσφαιρική του παρουσία, μετείχε στον τελικό του 1974 εναντίον του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, όχι μόνο από τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του, Λες Σάνον, αλλά και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ διαχρονικά, καθώς ήταν ένας φιλήσυχος και άμεμπτου ηθικής και χαρακτήρα άτομο. Εδω και αρκετά χρόνια δραστηριοποιούνταν μέσα από τον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, στις εκδηλώσεις του οποίου μετείχε ανελλιπώς.

Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις των χρόνων εκείνων και είχε σημαντική συμβολή στα θετικά αποτελέσματα της ομάδας του σε αγώνες του Κυπέλλου Κυπελλούχων εναντίον του Ερυθρού Αστέρα και της Μίλαν το 1974.

Για τον ξαφνικό του θάνατο που αιφνιδίασε τους παλιούς του συμπαίκτες και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο Σύλλογος Βετεράνων ΠΑΟΚ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, ενώ αύριο η οικογένεια του «Δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης θα παρακολουθήσει την νεκρώσιμη ακολουθία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria