ΕΛΜΕ Καστοριάς: Σχετικά με τη (μη) ίδρυση Τμημάτων Υποδοχής ΖΕΠ στην Καστοριά - OlaDeka

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Σχετικά με τη (μη) ίδρυση Τμημάτων Υποδοχής ΖΕΠ στην Καστοριά

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Σχετικά με τη (μη) ίδρυση Τμημάτων Υποδοχής ΖΕΠ στην Καστοριά

Φτάνοντας στη λήξη αυτής της περίεργης σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να θυμίσουμε στο Υπουργείο Παιδείας να μην ξεχάσει να συμπεριλάβει στο παλμαρέ των επιτυχιών του τελευταίου χρονικού διαστήματος και το κατόρθωμα της ίδρυσης των Τμημάτων Υποδοχής ΖΕΠ στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς. Η αλήθεια είναι ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες διάρκειας 5 μηνών (ΦΕΚ 702/05-03-2020) και λίγο πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων στις 11 Μάρτη, κατάφερε να εντάξει στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) τα τρία Λύκεια του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς στα οποία φοιτούν προσφυγόπουλα προκειμένου να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.

Μετά την περσινή (σχ. Έτος 2018-2019) χαρακτηριστική καθυστέρηση τοποθέτησης εκπαιδευτικού (15 Μαρτίου 2019) στο νεοϊδρυθέν (μετά κόπων και βασάνων) τμήμα υποδοχής στο ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού (τελικά) θα περιμέναμε τουλάχιστον να μην επαναληφθούν οι περσινές αστοχίες. Αντ’ αυτού, και ενώ είχαμε επισημάνει τις καθυστερήσεις, τα τμήματα υποδοχής δεν λειτούργησαν για άλλη μία χρονιά, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκπαιδευτικούς και σχολεία στο βλέμμα των παιδιών που μετά τον πόλεμο και την προσφυγιά βίωσαν και την κοροϊδία του Υπουργείου Παιδείας.

Τα σχολεία μας άνοιξαν την αγκαλιά τους και δέχθηκαν τα προσφυγόπουλα στην οικογένεια τους, όμως η πολιτική αποκλεισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση στερεί ουσιαστικά από τα παιδιά αυτά το αναφαίρετο δικαίωμα στην σχολική εκπαίδευση αφού δυσχεραίνει την ένταξη στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Ένα συγνώμη σε αυτά τα παιδιά που δεν μπορέσαμε να τους προσφέρουμε αυτά που θέλαμε και μία υπόσχεση ότι τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα όλα παιδιά του τόπου μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!!!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria