Εκπαιδευτικοί Καστοριάς: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας» - OlaDeka

Εκπαιδευτικοί Καστοριάς: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας»

Εκπαιδευτικοί Καστοριάς: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας»

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Καστοριάς

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς μαζί με τον Σ.Ε.Π.Ε. Καστοριάς πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της  Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας έφερε ένα σαρωτικό πολυνομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια, αλλά και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως επίσης    και μία τροπολογία για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο αντιεκπαιδευτικό αυτό νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει τόσο τα εργασιακά δικαιώματά μας, όσο και τα μορφωτικά των μαθητών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς Σπύρος Παρίσσης.

Οι εκπαιδευτικοί, μέσω των κινητοποιήσεων απαιτούν:

  • Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το Νομοσχέδιο
  • Να καταργηθεί η τροπολογία  για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

«Με το νομοσχέδιο, επανέρχονται οι τιμωρητικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές οι οποίοι είτε δεν αποδέχονται τον διορισμό,  είτε παραιτούνται. Δημιουργούνται πιο δύσκολα, πιο ανταγωνιστικά και πιο σκληρά Γυμνάσια και Λύκεια αυξάνοντας τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές, δυσκολεύοντας  την προαγωγή και την απόλυση. Επανέρχεται, η αποτυχημένη όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, τράπεζα θεμάτων. Και φυσικά επανέρχεται ο χαρακτηρισμός διαγωγής, ένα αναχρονιστικό μέτρο  το οποίο θα στιγματίζει κοινωνικά τους μαθητές», διευκρίνισε ο κ. Παρίσσης.

 «Με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις, θελήσαμε να εκφράσουμε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας. Η Υπουργός υπόσχεται αναβάθμιση της Παιδείας,  αλλά εμείς βλέπουμε μία οπισθοδρόμηση με τα μέτρα που θέλει να περάσει, καθώς μας γυρνάει 16 χρόνια -το λιγότερο- πίσω», δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε. Άλκηστης Παρχαρίδου.

Η κα Παρχαρίδου ανέφερε επίσης πως πρόκειται να ξεκινήσει η εισαγωγή γνωστικών αντικειμένων στο νηπιαγωγείο,  όπως αγγλικών ή πληροφορικής «τα οποία δεν συνάδουν με την ηλικία των παιδιών και επίσης δεν υπάρχει τεκμηριωμένη παιδαγωγική άποψη για την ορθότητα αυτού του μέτρου».

Ακόμα ένα μελανό σημείο σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Π.Ε. είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 25  ανά τμήμα «και μάλιστα εν μέσω πανδημίας πέρασε αυτό ως  ψήφιση».

Παράλληλα τονίστηκε ιδιαίτερα από την κα Παρχαρίδου, ότι αγνοούνται οι φωνές των ειδικών επιστημόνων «Όλα αυτά οδηγούν σε μία υποβάθμιση της Παιδείας. Εάν λάβουμε και την υποχρηματοδότηση,  το δημόσιο σχολείο ευτελίζεται τελείως. Φτάνουμε με το κυνήγι της αριστείας,  γονείς και μαθητές, να ωθούνται να συλλέξουν στοιχεία και προσόντα από εξωτερική ιδιωτική εκπαίδευση  και το δημόσιο σχολείο να υπεχρηματοδοτείται».

Μικρή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις

Όσον αφορά τη μικρή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις η κα Παρχαρίδου σχολίασε πως «Η συμμετοχή των συναδέλφων τα τελευταία χρόνια  είναι υποτονική, καθώς όλο το συνδικαλιστικό κίνημα αυτά τα χρόνια δέχτηκε γερό πλήγμα. Παράλληλα το αντιεκπαιδευτικό κλίμα των τελευταίων ημερών από το αρμόδιο Υπουργείο και τα μέσα που προωθείται συμβάλει σε αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Παρίσσης σχολίασε και ο ίδιος τη μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η συμμετοχή των συναδέλφων,  δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι σε σχέση με την επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας.  Θα πρέπει να καταλάβουν και οι συνάδελφοι ότι η σειρά των Νομοσχεδίων που έρχεται θα πλήξει  το δημόσιο σχολείο βάναυσα».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό της Ε.Λ.Μ.Ε. και του Σ.Ε.Μ.Ε., ήταν το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς και το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καστοριάς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria