Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς / Καινοτόμες ειδικότητες έρχονται το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 - OlaDeka

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς / Καινοτόμες ειδικότητες έρχονται το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Αέρας ανανέωσης στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

Καινοτόμες ειδικότητες έρχονται το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς (http://iek-kastor.kas.sch.gr/)  η φόρμα εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται η Διεύθυνση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καστοριάς για τη δημιουργία των νέων ειδικοτήτων του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς Απόστολος Τζιώτζης ενημέρωσε πως οι εν δυνάμει σπουδαστές του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τις 13 ειδικότητες τις οποίες προτείνει η Διεύθυνση και παράλληλα να προτείνουν οι ίδιοι μια ειδικότητα προς τη Διεύθυνση.

Ειδικότερα οι 13 προτεινόμενες ειδικότητες είναι οι ακόλουθες:

  1. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
  2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ( ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
  3. ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
  4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
  5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)
  6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  7. ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ / ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
  10. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
  11. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
  12. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  13. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ

Ο κ. Τζιώτζης τόνισε πως σκοπός του Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς είναι η διαμόρφωση των νέων τμημάτων  λαμβάνοντας υπόψη  τις  προσδοκίες και τις επιθυμίες των καταρτιζόμενων «Δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε με ίδιες ειδικότητες. Στόχος μας είναι οι σπουδαστές, όταν αποφοιτήσουν να απορροφηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας. Φυσικά εάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε έναν συγκεκριμένο κλάδο εργασίας θα εντάξουμε εκ νέου τη συγκεκριμένη ειδικότητα».

Μετά τις 15 Αυγούστου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι ειδικότητες. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτυχιούχοι του ΕΠΑΛ σε παρεμφερή ειδικότητα μπορούν να εγγραφούν στο γ΄ εξάμηνο φοίτησης.

Ένα πτυχίο είναι σημαντικό όταν μπορεί ο απόφοιτος να το χρησιμοποιήσει για να βρει άμεσα εργασία. Η επιλογή των προτεινόμενων ειδικοτήτων έγινε με μεγάλη προσοχή και στοχευμένα, ώστε μελλοντικά οι απόφοιτοι να μπορούν να εργαστούν στην Π.Ε. Καστοριάς και όχι να οδηγηθούν στην εσωτερική ή εξωτερική μετανάστευση «Ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά, οπότε μπορώ να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για τις ανάγκες της περιοχής μας. Το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο Καστοριάς μας ενημερώνουν και πολλές φορές μας συμβουλεύουν προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε» σχολίασε ο κ. Τζιώτζης και συνέχισε λέγοντας πως «Βέβαια και οι σπουδαστές θα  πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι, να ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Να έχουν μεράκι για αυτό που κάνουν. Να σπουδάζουν γιατί πραγματικά το θέλουν και κυρίως να σπουδάσουν αυτό το οποίο θέλουν».

Τέλος να σημειωθεί πως τα μαθήματα στο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς είναι εντελώς δωρεάν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria