«Δεν ξέρω»: Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ λέει ότι δεν έχει ιδέα πότε η Ρωσία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της - OlaDeka

«Δεν ξέρω»: Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ λέει ότι δεν έχει ιδέα πότε η Ρωσία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της

Εάν ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει ιδέα, ίσως είναι καιρός να σταματήσουμε κι εμείς να μαντεύουμε. Τη Δευτέρα, ο Σεργκέι Λαβρόφ παραδέχτηκε στη RT ότι δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα της χώρας του, κλειστά από τον Μάρτιο.
“Δεν γνωρίζω. Αρχίζουμε σταδιακά να επιστρέφουμε στην κανονική ζωή, αφήνοντας (πίσω) την περίοδο των βιντεοδιασκέψεων », είπε. «Δέχτηκα – σε προσωπικό επίπεδο – δύο συναδέλφους μου: τον Μοχάμεντ Χαβάτ Ζαρίφ, τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν και τον Τζορτζ Αρεάσα, από τη Βενεζουέλα.”

Παρά την υποδοχή διπλωματών προσκεκλημένων, ο Λαβρόφ πιστεύει ότι ίσως χρειαστεί κι άλλος χρόνος πριν ανοίξουν τα σύνορα για τους απλούς Ρώσους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τώρα, αλλά, δεδομένου του αριθμού των εντοπισμένων κρουσμάτων μόλυνσης στη Ρωσία, όπως στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία, η ΕΕ δεν σκέφτεται ακόμη να ανοίξει [για τους Ρώσους]», είπε.

Το μπλοκ σχεδιάζει να ανοίξει ξανά σε μεγάλο αριθμό πολιτών εκτός ΕΕ την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, άτομα από χώρες με μεγάλο αριθμό λοιμώξεων δεν θα επιτρέπονται αμέσως – συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ αποκάλυψε επίσης ότι τουλάχιστον 20.000 Ρώσοι που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν παραμένουν στο εξωτερικό. Παρά τις τακτικές πτήσεις επαναπατρισμού, ορισμένες περιοχές του κόσμου δεν είναι προσβάσιμες από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένης της Ωκεανίας και των Φιλιππίνων.

Στις 27 Μαρτίου, η Ρωσία διέκοψε όλα τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια επιβατών από και προς τη χώρα, με μόνο ειδικές επιτρεπόμενες πτήσεις να επιτρέπουν τη μεταφορά ατόμων πέρα από τα σύνορα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria