Βιτριόλι: Δίωξη στην 35χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση - OlaDeka

Βιτριόλι: Δίωξη στην 35χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης της 35χρονης, η οποία συνελήφθη ως βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου 2020, στην Καλλιθέα, στην είσοδο της εργασίας του θύματος. Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020. Μέχρι τότε θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη. Σύμφωνα με την δικογραφία η 35χρονη φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου 2020 για προσωπικούς λόγους. Η ίδια αρνείται την κατηγορία και σύμφωνα με τον συνήγορό της, Σάκη Κεχαγιόγλου, δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση. Ο ίδιος είπε ότι την Παρασκευή θα έχει στα χέρια του αντίγραφο της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Δείτε το βίντεο από την Ευελπίδων:

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση η 35χρονη συνελήφθη για απείθεια προς τους αστυνομικούς και όχι για την επίθεση με το βιτριόλι. Αρχικά, η κατηγορούμενη προσήχθη νωρίς το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Σημειώνεται, ότι η φερόμενη ως δράστιδα δεν έχει ομολογήσει έως αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 35χρονη είχε εμμονή με την 34χρονη για ένα προσωπικό θέμα και αυτό φέρεται να ήταν το κίνητρο για την επίθεση με βιτριόλι, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν μια τηλεκάρτα – με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί – ένα κινητό, καθώς και μια περούκα. Είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία και κατοικεί στην περιοχή του Ζωγράφου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη. Η Αστυνομία διενήργησε σήμερα έρευνα στο σπίτι της 35χρονης και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε κάποια ακόμη στοιχεία τα οποία διερευνώνται.

Στο σπίτι της, βρέθηκε το σακ βουαγιάζ που κρατούσε την ημέρα της επίθεσης, μια καστανοκόκκινη περούκα και μια τηλεκάρτα, στοιχεία που «δένουν» με την δράστιδα που είχε επιτεθεί στην 34χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί, αναμένεται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στη φερόμενη ως δράστιδα.

Το πρώτο βασικό στοιχείο που είχαν στα χέρια τους οι αρχές, ήταν η εικόνα της δράστιδος από κάμερα ασφαλείας επί της λεωφόρου Θησέως, αμέσως μετά την επίθεση, τη στιγμή που μπαίνει στο ταξί για να διαφύγει. Ακολούθησε το τηλεφώνημα από θάλαμο, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, όπου έκλεισε το ραντεβού με το ταξί μία ημέρα πριν από την επίθεση με βιτριόλι. Εκεί, βρίσκεται το κτίριο, όπου στεγάζεται η εταιρεία στην οποία εργάζεται.

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών μπήκε και το κινητό της 35χρονης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην άτυχη Ιωάννα αλλά και δυο ώρες μετά είχε κλειστό το κινητό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες προέκυψε ότι ήταν ενεργοποιημένο σε κεραία που καλύπτει τις περιοχές Παγκράτι και Ζωγράφου, καθώς και κεραία που καλύπτει το κέντρο των Αθηνών. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσει κατάθεση και μια δεύτερη γυναίκα, η οποία, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί, έχει παίξει κάποιο ρόλο στην υπόθεση.

Τι λένε οι δικηγόροι

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020, έξω από την Ευελπίδων, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. «Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών», πρόσθεσε.

«Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή», τόνισε ο ίδιος. Ο κ. Κεχαγιόγλου είπε πως δεν έχει το υλικό της δικογραφίας στα χέρια του. Τόνισε πως δεν υπάρχει ποινική δίωξη, συνεπώς ότι λέει στις δηλώσεις του είναι πρόωρο.

Μετά την προσαγωγή στην Ασφάλεια μιας 35χρονης φερόμενης ως δράστιδας, ο συνήγορος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε ότι «το μυαλό της δεν είχε πάει ποτέ στη συγκεκριμένη γυναίκα», καθώς την είχε δει 4-5 φορές στη ζωή της». Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Λύτρας ερωτήθηκε εάν πλέον επιβεβαιώνεται το σενάριο της ερωτικής αντιζηλίας, για να απαντήσει:

«Πραγματικό γεγονός δεν υπάρχει – η Ιωάννα δεν γνωρίζει καν το τρίτο πρόσωπο, δεν τον έχει δει ποτέ». Ο ίδιος τόνισε ότι στο δικαστήριο θα υποστηρίξει ότι η επίθεση πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς «με βάση τα ευρήματα σώθηκε παρά τρίχα». Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με όσα είπαν οι γιατροί, αν καταπιείς μέρος του υγρού «τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πεθάνεις, άρα θεωρώ ότι αυτή που το έκανε το γνώριζε». Ο κ. Λύτρας επισήμανε ότι «πολλά από όσα ακούγονταν για την Ιωάννα δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα», βεβαιώνοντας ότι «ποτέ δεν άκουσε κάποιο ηχητικό». Συμπλήρωσε ότι η 34χρονη Ιωάννα έχει ενημερωθεί ότι «έχει προσαχθεί μια βασική ύποπτη και περιμένουμε. Αναλόγως θα ενημερωθεί η Ιωάννα».

Το κίνητρο

Οι δυο γυναίκες φέρονται να ήταν συμμαθήτριες σε σχολείο στην Αμφιλοχία, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Η καταγωγή της γυναίκας που φέρεται να είναι η δράστις κατάγεται από το χωριό Σταθά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το θύμα της επίθεσης έχει καταγωγή από το Λουτρό της Αμφιλοχίας. Πρόκειται για δυο πολύ κοντινά χωριά.  Μάλιστα η φερόμενη ως δράστης η οποία συνελήφθη, είχε κάνει like στην 34χρονη Ιωάννα μόλις ένα βράδυ πριν τη μοιραία επίθεση στη Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα social media της 34χρονης Ιωάννας αποδείχτηκαν πολύτιμα στην έρευνα της ΕΛΑΣ, για τον εντοπισμό των προσώπων που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι η Ιωάννα, στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 35χρονη είχε εξοργιστεί από αίτημα φιλίας του συντρόφου της στην Ιωάννα. Η 34χρονη παλαιότερα διατηρούσε σχέση με τον συγκεκριμένο αυτό και τον τελευταίο χρόνο φέρεται να είχαν επικοινωνία.

Βιτριόλι: Δίωξη στην 35χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση [vids & pics]

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν σε έναν γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου έναν χρόνο. Εκεί η 35χρονη είχε πάει με τον σύντροφό της, όπου και συνάντησαν την Ιωάννα. Μετά τον γάμο το θύμα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της συλληφθείσας. Και ακολούθως η 35χρονη άρχισε να ενοχλεί έντονα την Ιωάννα κατηγορώντας την για τις σχέσεις της με τον σύντροφό της. Και φτάσαμε τελικά στην επίθεση της 20ής Μαΐου στην είσοδο του κτιρίου της εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη.

Ο σύντροφος της 35χρονης, πάντως, κατέθεσε στις Αρχές την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, και είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καμία σχέση με την Ιωάννα. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ιωάννας έκανε σαφές ότι η Ιωάννα δεν είχε κάποια σοβαρή σχέση με την ύποπτη και ουδέποτε την είχε αναφέρει στο παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη δεν βρισκόταν στον αρχικό κύκλο των υπόπτων και η εμπλοκή της στην υπόθεση προέκυψε στη συνέχεια από ένα ειρωνικό σχόλιο στο Facebook.

Αυτή είναι η 35χρονη 

Βεβαιότητα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ ότι έχει συλλάβει τη δράστιδα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της. Νωρίς το απόγευμα, μάλιστα, η προσαγωγή μετετράπη σε σύλληψη. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, η 35χρονη θεώρησε ότι διέπραξε το “τέλειο έγκλημα”, ωστόσο έκανε λάθη που βοήθησαν τις αρχές να την εντοπίσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή της βρέθηκαν η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε κατά την προσέλευση και κατά τη διαφυγή της, η περούκα και η καπαρντίνα που φορούσε την ώρα της ειδεχθούς πράξης της στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Πληροφορίες του flash.gr αναφέρουν ότι γνωστοί και γείτονες της στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου μένει η 35χρονη, είχαν την εικόνα μιας ήσυχης κοπέλας, καθημερινής, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Μετά την επίθεση με τον βιτριόλι, στις 20 Μαΐου, η 35χρονη φερόταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, συνέχιζε απρόσκοπτα την καθημερινότητα της. Πληροφορίες του flash.gr αναφέρουν ότι στις 8 Ιουνίου, τρεις μέρες πριν τη σύλληψη της, είχε βγει έξω με φίλες της.

Η φερόμενη ως δράστιδα είναι ιδιωτική υπάλληλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία που εργάζεται είναι ένα δικηγορικό γραφείο που φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη. Όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές, είναι θέμα χρόνου η ομολογία της 35χρονης, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τη δράστιδα, η οποία υποπτευόταν ότι ο σύντροφός της είχε κάποια σχέση με το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι.

Οι δύο γυναίκες, θύμα και φερόμενη ως δράστιδα, φέρονται να είχαν παλαιότερη γνωριμία και δη από τα χρόνια του σχολείου, καθώς κατά πληροφορίες πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία. Η 35χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν ήταν μικρή. Οι δύο γυναίκες μεγάλωσαν σε γειτονικά χωριά. Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο και αμφότερες, την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα. Εκεί οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά όλα αυτά τα χρόνια, όπως φαίνεται και από τη σχέση που είχαν στα social media. Υπάρχουν κοινά check in αλλά και ανταλλαγή likes στο Facebook. Οι δύο γυναίκες δεν ήταν ποτέ στενές φίλες, ωστόσο είχαν επαφές μέσω κοινών φίλων και συγγενών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενής του θύματος έχει κουμπαριά με την αδερφή της φερόμενης ως δράστιδος. Ως εκ τούτου, δεν ήταν σπάνιες οι κοινές έξοδοι τους.

Το “ρήγμα” προέκυψε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η 35χρονη θεωρούσε την Ιωάννα ως εμπόδιο στα σχέδια της για να προχωρήσει σοβαρά η σχέση της με τον άνδρα που σχετιζόταν.

Το κίνητρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο ήταν η ερωτική αντιζηλία, αλλά μέχρι στιγμής το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι ένα αίτημα φιλίας στο Facebook, που είχε υποπέσει στην αντίληψη της φερόμενης ως δράστιδος.

Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή μιας 35χρονης γυναίκας που παρουσιάζεται σαν βασική ύποπτος της υπόθεσης. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Κατέθεσε ο σύντροφος της βασικής υπόπτου

Ο σύντροφος της 35χρονης που προσήχθη για την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα κατέθεσε στις Αρχές. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο άνδρας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε σχέση με την Ιωάννα και όλα ήταν στο μυαλό της φίλης του. Είπε, επίσης, ότι η 35χρονη θεωρούσε λανθασμένα ότι η 34χρονη έμπαινε εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους. Ρεπορτάζ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, αναφέρει ότι η 35χρονη είναι κοντοχωριανή της 34χρονης, ενώ κατά καιρούς την παρενοχλούσε, συνήθως με άκομψο τρόπο.

«Η ξαδέρφη μου πληρώθηκε από κάποια άλλη»

Καταγγελία συγγενούς της φερόμενης ως δράστιδος βάζει φωτιά στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα. Συγκεκριμένα ξαδέλφη της 35χρονης μίλησε στο Mega και είπε:«Η ξαδέρφη μου πληρώθηκε, πληρώθηκε από κάποια άλλη. Είχε κάποιο θέμα η Ιωάννα με μια άλλη και πήγε η… της έδωσε χρήματα για να πάει να της ρίξει το βιτριόλι της Ιωάννας. Ήθελε χρήματα η ξαδέρφη μου, δεν ξέρω τι έκανε, τα πήρε τα χρήματα, η άλλη έχει εξαφανιστεί τελείως και δεν ξέρω τι έχει γίνει τώρα, τι θα κάνει, τι θα πει η ξαδέρφη μου στην αστυνομία».

Πηγή

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria