«Ανασταίνουν» τη στολή του Παύλου Μελά που ο ίδιος εμπνεύστηκε από τα Αργκουτσιάρια της Κλεισούρας - OlaDeka

«Ανασταίνουν» τη στολή του Παύλου Μελά που ο ίδιος εμπνεύστηκε από τα Αργκουτσιάρια της Κλεισούρας

Τον Παύλο Μελά «ανασταίνουν» οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Ο περίφημος τεχνίτης – τσαρουχοποιός της Προεδρικής Φρουράς Γιώργος Δερματάς πήρε εντολή να κατασκευάσει μαζί με τους άλλους τεχνίτες τη στολή, τα τσαρούχια και τη ζώνη του Παύλου Μελά. Κι όλα αυτά γίνονται με τη βοήθεια μίας και μόνο φωτογραφίας του.

Την ώρα, δηλαδή, που το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού, έχει αναλάβει την αποκατάσταση της «οικίας του Παύλου Μελά», οι υπάλληλοι της Φρουράς αποκαθιστούν ατόφια τη στολή του Μακεδονομάχου.

Μάλιστα, η στολή πήρε και την… έγκριση της εγγονής του Μελά, της Ναταλίας Ιωαννίδη, η οποία, όπως μαθαίνουμε, επισκέφθηκε προ ημερών την Προεδρική Φρουρά και είδε από κοντά τα δημιουργήματα που θα κοσμούν την οικία σε λίγους μήνες.

Πηγή

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΑΛΙΤΣΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ, ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΓΚΟΥΤΣΙΑΡΙΑ, ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ, ΤΗ ΦΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ»

«Μερικοί λένε ότι μιμούμαστε τις στολές του μακεδονικού αγώνα. Όχι! Εδώ πέρασε ο Παύλος Μελάς, στο μοναστήρι μας πέρασε, του άρεσε η στολή και μπορώ να πω ότι μιμήθηκε την στολή, την πήρε και την φόρεσε και όχι ότι εμείς μιμούμαστε…» Δείτε τη δήλωση του αγαπημένου δασκάλου των Κλεισουριωτών κ. Γεώργιου Γκαλίτσα στην ΕΡΤ1:

https://fb.watch/bHe2dSMZFc/

Πρώτη δημοσίευση

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria