1.900 πρόσφυγες και μετανάστες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Πόσοι ανά νομό - OlaDeka

1.900 πρόσφυγες και μετανάστες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Πόσοι ανά νομό

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του prlogos ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία είναι 1.917. Από αυτούς οι 1.154 είναι στα Γρεβενά, οι 286 στην Καστοριά, οι 227 στην Φλώρινα και οι 250 στην Κοζάνη με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα Γρεβενά χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση.

Από τους 1.154 μετανάστες των Γρεβενών οι 742 διαμένουν στη δομή των Γρεβενών, τα εννιά δηλαδή ξενοδοχεία που αποτελούν ένα από τα 28 κέντρα υποδοχής μεταναστών και οι υπόλοιποι 412 σε άλλα ξενοδοχεία μέσω του προγράμματος Filoxenia. Συνολικά πάνω από 20 καταλύματα έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με τον τουρισμό στον ορεινό όγκο να είναι πια ανύπαρκτος, παρά τις όποιες φαινομενικά ενέργειες γίνονται για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού της Βασιλίτσας.

Στον αριθμό αυτό των 1.917 δεν υπολογίζονται οι δυο πια δομές ασυνόδευτων ανηλίκων σε Κορησό Καστοριάς και Πεντάλοφο, 70 περίπου ατόμων, αφού στην Αιανή δεν υπάρχει πια ανάλογη δομή. Οι πρόσφυγες και μετανάστες της Δυτικής Μακεδονίας είναι Άραβες, Αφγανοί και Υποσαχάριοι.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria