Ψηφιακό παράθυρο στον κόσμο η νέα υπηρεσία Greekfarms.gov.gr για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προιόντα - OlaDeka

Ψηφιακό παράθυρο στον κόσμο η νέα υπηρεσία Greekfarms.gov.gr για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προιόντα

Ένα νέο ψηφιακό «παράθυρο» στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων, ανοίγει η ηλεκτρονική υπηρεσία greekfarms.gov.gr που τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο παραγωγός, ο έμπορος, ο μεταποιητής θα μπορεί να εισέρχεται στην πλατφόρμα, να δημιουργεί το προφίλ του και μέσω της ιστοσελίδας να προβάλλει τα προϊόντα που έχει προς πώληση σε ένα καταναλωτικό κοινό χωρίς σύνορα.

Τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμη και η αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας γεγονός που θα επιτρέπει την επικοινωνία και με το εξωτερικό επικοινωνώντας κάτι τι ακριβώς γίνεται στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση αυτών των προϊόντων στην Ελλάδα.

Στόχος της ψηφιακής αυτής πλατφόρμας είναι να μειωθεί ο κίνδυνος έλλειψης διατροφικών προϊόντων στα ράφια, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των πιθανών εμποδίων που εγείρει στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ από την άλλη τα εγχωρίως παραγόμενα αγροτικά προϊόντα μένουν αδιάθετα και καταστρέφονται.

Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο της ελληνικής παραγωγής και ιδιαίτερα των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων να διατίθενται άμεσα στην αγορά, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Greek Farms. Η ψηφιακή πλατφόρμα των Ελλήνων αγροτών, παραγωγών ...

Κάθε αγρότης θα έχει την προσωπική του ιστοσελίδα

Οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν καθημερινή ενημέρωση, προς τις εμπορικές επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης αγροτικών προϊόντων, για τη διαθέσιμη παραγωγή τους και τα πιστοποιητικά που τη συνοδεύουν.

Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στους εργοδότες αγροτικών εργασιών να ανακοινώνουν νέες θέσεις εργασίας εργατών γης.

Για τους αγρότες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) του ΥΠΑΑΤ και για τους συνεταιρισμούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων Συλλογικών Φορέων δεν απαιτείται εγγραφή στη νέα πλατφόρμα. Για την είσοδο στην εφαρμογή θα απαιτηθούν οι κωδικοί πρόσβασης του TAXISnet του φυσικού ή νομικού προσώπου, αντίστοιχα.

Είμαι Έμπορος: Ψηφιακές δυνατότητες (Β2Β) στις εμπορικές επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης

Η υπηρεσία «Greek Farms» προσφέρει νέες ψηφιακές δυνατότητες (Β2Β) στις εμπορικές επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με δυναμικούς αγρότες – παραγωγούς.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης ανά κατηγορία και είδος προϊόντος, σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, εντοπίζουν τη διαθέσιμη παραγωγή και με βάση γεωγραφικά κριτήρια, για την καλύτερη οργάνωση των αγορών τους και της μεταφοράς.

Οι έμποροι που θα αξιοποιήσουν την ψηφιακή υπηρεσία «Greek Farms» απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ. Η είσοδός τους στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τους κωδικούς TAXISnet του ΑΦΜ της εμπορικής τους δραστηριότητας.

Είμαι Καταναλωτής. Αξιοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος της κοινωνίας.

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν αγροτικά προϊόντα από την πηγή. Αγροτικές μονάδες με εξαιρετικής ποιότητας, πιστοποιημένα προϊόντα, επιχειρούν να προσεγγίσουν την αγορά λιανικής πώλησης για να προσφέρουν τα προϊόντα τους κατευθείαν στους τελικούς καταναλωτές.

Η ψηφιακή υπηρεσία «Greek Farms» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εντοπίζουν εύκολα με ένα “κλικ” τους Έλληνες παραγωγούς και να λαμβάνουν πληροφορίες για τα προϊόντα τους.

Η χρήση της υπηρεσίας από τους καταναλωτές είναι ελεύθερη. Δεν απαιτείται εγγραφή. Οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες εκείνων των παραγωγών που έχουν επιλέξει να απευθυνθούν και στον τελικό καταναλωτή (B2C).

Πώς λειτουργεί

Κατά την είσοδό του στην εφαρμογή, το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο θα καταχωρεί τα προϊόντα του, θα αναγράφει την τιμή τους (σ.σ. εφόσον το επιθυμεί), τις ποσότητες, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, θα έχει προσθέσει και φωτογραφίες τους, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα αναθεώρησης και αλλαγών οποιαδήποτε στιγμή.Από την πλευρά του ο χονδρέμπορος, μπορεί να αναζητά προϊόντα με βάση την κατηγορία, τον τύπο, το είδος, τις πιστοποιήσεις, τη γεωγραφική περιοχή παραγωγής και διάθεσης, να συλλέγει πληροφορίες και να επικοινωνεί με τον παραγωγό, ομάδα παραγωγών ή συνεταιρισμό, για τις ποσότητες, τη διαθεσιμότητα και άλλες εμπορικές προδιαγραφές.

Μέσω της εφαρμογής οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τόσο την κατηγορία αλλά και το είδος του προϊόντος που ψάχνουν, σε πραγματικό χρόνο, ενώ μπορούν να εντοπίζουν τη διαθέσιμη παραγωγή και με βάση γεωγραφικά κριτήρια, για την καλύτερη οργάνωση των αγορών τους και της μεταφοράς.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους θα εισέρχονται στην υπηρεσία ελεύθερα, χωρίς να απαιτείται εγγραφή, μπορώντας έτσι αν έχουν άμεση επαφή με τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους

Πώς θα γίνεται η πρόσβαση

Προκειμένου ένας αγρότης ή ένα νομικό πρόσωπο να εισέλθει στην εφαρμογή θα πρέπει να δημιουργήσει προφίλ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet. Οι έμποροι, που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) για να εισέλθουν στην πλατφόρμα, θα πρέπει να δώσουν τους κωδικούς TAXISnet του ΑΦΜ της εμπορικής τους δραστηριότητας.

Προσφορά εργασίας

Πέρα από τη διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων τους, όλοι όσοι έχουν εγγραφεί στη συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούν να αναρτούν «αγγελίες» εργασίας για την εξεύρεση προσωπικού. Αυτό θα έχει διπλό όφελος καθώς θα δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να αναρτά τις τρέχουσες ή μελλοντικές ανάγκες του σε προσωπικό. Αντίστοιχα, όποιος ενδιαφέρεται να απασχοληθεί στον πρωτογενή τομέα, θα μπορεί να εισέρχεται στην εφαρμογή και να αναζητήσει ευκαιρίες εργασίας στην περιοχή του ή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria