Χρήστος Γκοσλιόπουλος: Καλό παράδεισο Αβραάμ - OlaDeka

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: Καλό παράδεισο Αβραάμ

Έφυγε χθες από την ζωή στα 95 του χρόνια, πλήρης ημερών, ένας απλός αλλά πολύ σπουδαίος άνθρωπος του δήμου μας. Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Διποταμίας Αβραάμ Λιθοξόπουλος.

Η οικογένειά του καταγόταν από την περιοχή Ορντού του Πόντου και ο ίδιος γεννήθηκε στη Διποταμία στις 25/05/1925, 3 μόλις χρόνια μετά τον μεγάλο ξεριζωμό.

Μεγάλωσε και πρόκοψε στην γενέτειρά του την οποία υπηρέτησε ως Πρόεδρος για 8 χρόνια, από το 1974 έως το 1982.
Ήταν άνθρωπος δραστήριος, κοινωνικός, δημιουργικός, πράος, μειλίχιος και φιλικός.
Άνθρωπος της προσφοράς και του καθήκοντος.
Αγάπησε τον τόπο του και αγωνίστηκε γι’ αυτόν με πάθος.
Παρήγαγε σημαντικό έργο στις 2 τετραετίες και έθεσε τις βάσεις πολλών πραγμάτων για το μέλλον.

Προσωπικά τον γνώρισα το 2010 και εντυπωσιάστηκα από την καθαρότητα της σκέψης του, την εμπειρία που απέπνεε, τον μεστό και ουσιαστικό λόγο του, το ειλικρινές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για την πολιτική, τα δημοτικά πράγματα αλλά και την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούσαν την Διποταμία και την Δημοτική Ενότητα Ακριτών.

Κάθε συζήτηση μαζί του ήταν μια διαρκής, ευχάριστη και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, που οφείλονταν στην πνευματική του διαύγεια που τον συνόδευσε μέχρι το τέλος της ζωής του, στις γνώσεις και τη συσσωρευμένη του εμπειρία ιδιαίτερα για τα αυτοδιοικητικά πράγματα. Δεν ήταν τυχαίος άλλωστε ο τίτλος που του απένειμαν οι μεταγενέστεροι άνθρωποι του χώρου ως πατριάρχη της αυτοδιοίκησης.

Θα λείψει σε όλους μας. Στη Διποταμία και τους ανθρώπους της, στην αυτοδιοίκηση, στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε μένα προσωπικά που με τίμησε με την φιλία του.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό παράδεισο Αβραάμ.

ΥΣ: Η φωτογραφία είναι από την τελευταία επίσκεψή μου στο σπίτι του που έγινε πέρυσι τον Μάιο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria