Τάκης Θεοδωρικάκος Εστίαση: Αύξηση τετραγωνικών ή μείωση τελών για τους επαγγελματίες - OlaDeka

Τάκης Θεοδωρικάκος Εστίαση: Αύξηση τετραγωνικών ή μείωση τελών για τους επαγγελματίες

Τάκης Θεοδωρικάκος Εστίαση: Αυτό θα το κάνει, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, μέσω των δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, στο OPEN, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του αυτή έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού.

“Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους” ανέφερε.

Ανέφερε πως το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση – καθώς σε ορισμένους δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει χώρος για επέκταση – και πρόσθεσε: “Εκεί, σε αυτήν την περίπτωση, η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη“.

Για πρόωρες εκλογές

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες στην εστίαση βρίσκονται σε απόγνωση. Την Τετάρτη διοργανώνεται μία συμβολική διαμαρτυρία στις 20:00. Αναμένεται να τοποθετήσουν στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου. Η εκδήλωση – διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού Empty Chairs.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας αναφέρει: “Η εστίαση διαμαρτύρεται συμβολικά την Τετάρτη 06/05/2020 στις 20:00 ,ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα με μια πρωτότυπη εκδήλωση -διαμαρτυρία ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης κ του τουρισμού EMPTY CHAIRS -ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ 30.4.2020 H πόλη δεν είναι ίδια, χωρίς τα μπαρ και τα εστιατόριά της. Περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, καλούν όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό να ζητήσουν το αυτονόητο: Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria