Σχολεία δημοτικά άνοιγμα: Γκίκας Μαγιορκίνης – Η επιτροπή είναι διχασμένη - OlaDeka

Σχολεία δημοτικά άνοιγμα: Γκίκας Μαγιορκίνης – Η επιτροπή είναι διχασμένη

Σχολεία δημοτικά άνοιγμα – Γκίκας Μαγιορκίνης: Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία μετά την άρση των μέτρων, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει 100% απάντηση πάνω στην ασφάλεια των παιδιών αυτή την στιγμή».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων ανέφερε πως η Επιτροπή αποφάσισε να πηγαίνουν τα μισά παιδιά εναλλάξ στο σχολείο, καθώς σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν παρθεί ο κίνδυνος μόλυνσης έχει μειωθεί αισθητά. Σημειώνεται πως μετά τις 20 Μαΐου η επιτροπή καλείται να εκθέσει τις απόψεις της, ώστε να αποφασιστεί η λειτουργία ή μη των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα και κατ’επέκταση η επιτροπή είναι διχασμένη σχετικά με τα μικρά παιδιά. «Υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία και απόψεις για τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή δε μας βοηθάνε τα στοιχεία ώστε να πάμε προς το άνοιγμα ή προς το κλείσιμο των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, όπως ανέφερε αν τα παιδιά βρίσκονται έξω, στις παιδικές χαρές, στις πλατείες, τότε η επιτροπή θα πρέπει να ζυγίσει και αυτό τον παράγοντα. Ωστόσο, όπως είπε «δεν υπάρχει 100% απάντηση πάνω στην ασφάλεια των παιδιών αυτή την στιγμή».

Όπως ανέφερε «τα τελευταία κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα αφορούν σε ανθρώπους που είχαν μολυνθεί πριν 10 και 12 ημέρες», ήτοι μετά την έναρξη της σταδιακής άρσης των μέτρων στις 4 Μαΐου. Ωστόσο, τόνισε πως καλύτερα συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν την Τρίτη και την Τετάρτη. Σημείωσε πως τα λεγόμενα και «ορφανά» κρούσματα είναι πλέον αισθητά πιο λίγα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria