Συνάντηση του Σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ - OlaDeka

Συνάντηση του Σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Σήμερα 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας  του ΚΚΕ με το ΔΣ εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αλλά και την πλειοψηφία των εργαζομένων  στο Μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή Καστοριάς  .

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Θανάσης Χαστάς  Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση. Ο Κανάτσιος Γιάννης Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς  Βοΐου του ΚΚΕ και ο Γιώργος Τίγκας Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Καστοριάς .   

Έγινε ενημέρωση από τους εργαζόμενους και το σωματείο που βρίσκονται σήμερα σε απεργία για την κατάσταση που επικρατεί μετά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που οδηγούν την ΛΑΡΚΟ σε εκκαθάριση και κλείσιμο και τους ίδιους στην ανεργία  καθώς και το πώς προχωράει ο δίκαιος αγώνας που δίνουν όλο αυτό το διάστημα .

 Από την πλευρά της αντιπροσωπείας αναδείχτηκε η σημασία του κοινού συντονισμού όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ , των εργαζομένων στις εργολαβίες και των αυτοαπασχολούμενων τόσο σε Καστοριά όσο και στη Λάρυμνα. Διότι αυτό που προκύπτει και από την προκλητική επιστολή , με ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα , που δείχνει ότι συντάχτηκε στα κυβερνητικά γραφεία και κάτω από την πίεση που ασκούν οι εργατικές κινητοποιήσεις είναι ότι ο ειδικός εκκαθαριστής προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων. 

Ότι έχει σημασία αυτός ο αγώνας να παραμείνει στα δικά τους χέρια και να μην στηριχτούν σε διάφορους καλοθελητές που στην ουσία θέτουν νέα εμπόδια στην προσπάθεια που κάνουν.  

Εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν και αναδειχθήκαν μια σειρά παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του Κόμματος από την πρώτη στιγμή και όλο αυτό το διάστημα τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά με παρεμβάσεις του Κόμματος στην Βουλή και του ίδιου του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

 Ταυτόχρονα τονίστηκε η ανάγκη  ότι ο αγώνας για  το σταμάτημα της εκκαθάρισης, απόσυρση της τροπολογίας για την ειδική εκκαθάριση, καταβολή κρατικής χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ χρειάζεται να υιοθετηθεί πλατιά από τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής. 

Τονίστηκε  ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, συνειδητά και μεθοδευμένα, απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ και με αυτήν την τροπολογία “πετιέται ” μια σημαντική περιουσία του ελληνικού λαού, η οποία μπορεί, και πρέπει να στηριχθεί, γιατί πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση. 

Τέλος ειπώθηκε ότι  πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συνολικά του λαού, για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια τους, να γίνουν κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν. 

Για έναν δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών του λαού, με την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, οι οποίες θα είναι πραγματικά λαϊκή περιουσία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria