“Στον Έβρο υπήρξε τουρκική εισβολή και ήττα γιατί οι Τούρκοι έδιωξαν το μηχανικό των ελληνικών ΕΔ” - OlaDeka

“Στον Έβρο υπήρξε τουρκική εισβολή και ήττα γιατί οι Τούρκοι έδιωξαν το μηχανικό των ελληνικών ΕΔ”

Ένας άνθρωπος που ζει στον Έβρο και παρά το γεγονός ότι ασχολείται με την πολιτική, μπορεί και βλέπει “καθαρά” τι συμβαίνει στην περιοχή του, εξηγεί με σαφήνεια τι έχει συμβεί και γιατί αποτελεί ήττα. Ίσως επειδή το κόμμα που εκπροσωπεί δεν διεκδικεί εξουσία, ο κ.Βάκης Τσιομπανίδης ,πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας -ΑΚΚΕΛ, αλλά και  μόνιμος κάτοικος του Έβρο, άνθρωπος που γνωρίζει, πρόσωπα, καταστάσεις, την γεωγραφία αλλά και την ιστορία της περιοχής αναλύει με σαφήνεια τα γεγονότα στο Μελισσοκομείο Φερών . Το κυριότερο; Δεν βάζει αλλά βγάζει τα κομματικά γυαλιά όσων εξόφθαλμα ασχολούνται με το “καλό του κόμματος” κι όχι της χώρας. Μια ματιά στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να καταλάβει οποιοσδήποτε τι εννοούμε…

Το κείμενο του κ.Βάκη Τσιομπανίδη:

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στον Έβρο. 4 μέρες τώρα συνομιλίες με ανθρώπους που ζούνε λίγα μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο . Διάβασμα των συνθηκών και την ιστορία χάραξης των συνόρων του 1926. Ξεψάχνισμα του τύπου δεξιού και αριστερού, Ελληνικού και ξένου. Διαβήματα και ανακοινώσεις των ΥΠΑΑΤ εκατέρωθεν.

Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, κατάληψη δεν υπήρξε, εισβολή υπήρξε , όπως υπήρξε παρεμπόδιση δικαιώματός εθνικής κυριαρχίας. Οι Τούρκοι μπήκαν σε Ελληνικό έδαφος και έδιωξαν το Ελληνικό μηχανικό και την γεωγραφική υπηρεσία στρατού που εκτελούσαν διαδικασίες εκχέρσωσης της περιοχής για να τοποθετηθεί ο φράχτης. Αφού πέτυχαν την αποστολή τους υποχώρησαν ακριβώς στην οριογραμμή των συνόρων, πράγμα που σημαίνει πως γνωρίζουν επακριβώς που είναι τα πραγματικά τους σύνορα (εκεί όπου έχουν κατασκηνώσει) .

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στην αρχή έπραξε ακριβώς όπως έπρεπε να πράξει ο κάθε υπουργός εξωτερικών, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Τουρκίας και ως εδώ καλά. Ακολούθησε μια κατάπτυστη δήλωση του πως “δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα” με αυτή την δήλωση αρχίζει η πίεση από τα ΜΜΕ, την αντιπολίτευση αλλά και από την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Ακριβώς αυτή την στιγμή σε κατάσταση επικοινωνιακού πανικού ο Νίκος Δένδιας αρχίζει τα τεράστια ψέματα και την πολιτική του γιο-γιο.Τότε εκδίδει ανακοίνωση πως όλα είναι fake news αντικρούοντας το διάβημα διαμαρτυρίας που ο ίδιος έστειλε στην Τουρκική πρεσβεία και αμέσως έρχεται απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας που τον διαψεύδει. Ψέματα που ξεσκεπάζονται το επόμενο δευτερόλεπτο και δηλώσεις που προσπαθούν με λογοπαίγνια να αλλοιώσουν το πραγματικό αποτέλεσμα. Το θέμα σήμερα είναι πως οι Τούρκοι πέτυχαν να σταματήσουν οι εργασίες του φράχτη, η Ελληνική πλευρά έδειξε πως δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική και πως σύρετε σαν φύλλο από κάθε άνεμο αντιπολίτευσης και προσπάθειας να περισωθεί το προσωπικό κύρος του υπουργού και όχι τα συμφέροντα της πατρίδας. Είχαμε εισβολή και όχι κατάληψη απλώς γιατί η Τουρκία απλά δεν ήθελε κατάληψη ενός κομματιού γης που είναι βαλτός, τον χειμώνα κάτω από το νερό και το καλοκαίρι γεμάτο κουνούπια. Αυτό που πονάει την Τουρκία είναι να μην γίνει ο φράχτης, δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σημείο, τους ενδιαφέρει όμως να υπάρχει πέρασμα για τους λαθρομετανάστες που όπως είδαμε στα γεγονότα των Καστανέων αποτελούν το νέο υβριδικό όπλο της Τουρκίας , ο φράχτης λοιπόν είναι το πρόβλημα τους, γιατί εάν και εφόσον τελειώσει παροπλίζει το υβριδικό τους όπλο που λέγεται λαθρομετανάστευση .

Οι χειρισμοί Δένδια όπως και να έχει το πράγμα αποτελούν εθνική ήττα και είδαμε έναν ΥΠΕΞ σε πανικό να αγεται και να φέρεται με ψέματα να προσπαθεί να περισώσει το προσωπικό του γόητρο και όχι το εθνικό συμφέρον .

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria