Σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Καστοριάς για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών - OlaDeka

Σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Καστοριάς για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ξεκίνησαν από το Δήμο Καστοριάς οι διερευνητικές εργασίες για την αποτίμηση της αντοχής των στοιχείων της κατασκευής (κερκίδες) του Δημοτικού Γηπέδου Ο.Α.Κ.Α. Καστοριάς, στο πλαίσιο της μελέτης στατικής επάρκειας, κόστους 20.075,55 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Στο πρώτο στάδιο εργασιών, την επίβλεψη των οποίων έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων-Πολεοδομίας & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, πραγματοποιείται από τα ειδικά συνεργεία:

  • Γεωμετρική αποτύπωση στοιχείων Φέρων Οργανισμός για να εξακριβωθεί κατά πόσο τηρήθηκε κατά την κατασκευή η μελέτη εφαρμογής.
  • Λήψη πυρήνων σκυροδέματος για τον έλεγχο αντοχής σκυροδέματος                   (3 πυρήνες/τμήμα – 5 τμήματα).
  • Κρουσιμετρήσεις σε στοιχεία Ο/Σ για τον έλεγχο ομοιομορφίας της αντοχής
  • Σαρώσεις με μαγνητόμετρο για τον έλεγχο της διάταξης των οπλισμών
  • Καταγραφή βλαβών

Σε δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της φέρουσας ικανότητας βάσης των ευρημάτων, ενώ στο τρίτο στάδιο θα γίνει το πρόγραμμα επισκευής.

Σημειώνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν και εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε σημαντικές καταστροφές με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη χρήση από τους ποδοσφαιρικούς Συλλόγους που έχουν ως έδρα το συγκεκριμένο αθλητικό χώρο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria