Π. Κώττας: "Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα" κυρίες και κύριοι εραστές της "Αρχόντισσας" - OlaDeka

Π. Κώττας: “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα” κυρίες και κύριοι εραστές της “Αρχόντισσας”

660 οι νέοι εισακτέοι που ανακοινώθηκαν φέτος (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), δεύτερη χρονιά λειτουργίας των τεσσάρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που λειτουργούν στην Καστοριά.
Το πέμπτο τμήμα, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία που επρόκειτο να λειτουργήσει το 2021, με απόφαση της Υπουργού παιδείας βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας εδώ και λίγους μήνες. Ένα τμήμα που μπορεί να φέρει στην πόλη μας άλλους 200 νέους φοιτητές κάθε χρόνο και με προοπτική τετραετίας το δυναμικό των φοιτητών στην Καστοριά να αγγίξει τα 4000 άτομα.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την πανδημία του Κορονοϊού, την τεράστια κρίση της γούνας που συνοδεύεται από την απολιγνιτοποίηση της Περιφέρειας μας με όλα τα συνεπακόλουθα της, δίνουν τα επιχειρήματα σε φορείς και εκπροσώπους της Καστοριάς να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ το άνοιγμα, σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα και της 5ης αυτής σχολής η οποία σημειωτέον, δεν έχει καταργηθεί ακόμη.
Θα ρίξουμε τις ασπίδες για μία ακόμη φορά αμαχητί; Θα βάλουμε την κομματική ταυτότητα πάνω απ’ το κοινό μας συμφέρον, καταδικάζοντας το μέλλον των παιδιών μας και βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στην Καστοριά;
“Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα” κυρίες και κύριοι εραστές της “Αρχόντισσας”.

Υ.Γ. το κείμενο αφορά όλους τους πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς αιρετούς και μη, αλλά κυρίως στους ‘επαναστάτες” του καναπέ και του πληκτρολογίου, οι οποίοι στην πλειοψηφία των θεμάτων που καλούνται να προβληματιστούν, σχολιάζουν με ποδοσφαιρική και οπαδική διάθεση και νοοτροπία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria