Πούτιν: Η Ρωσία «ανοίγει» την οικονομία από την Τετάρτη - Τέλος η εργασιακή αργία - OlaDeka

Πούτιν: Η Ρωσία «ανοίγει» την οικονομία από την Τετάρτη – Τέλος η εργασιακή αργία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ανακοινώνοντας τη σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Το «άνοιγμα» της ρωσικής οικονομίας από την προσεχή  Τετάρτη, 13 Μαΐου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια «ζωντανής» τηλεδιάσκεψης με γιατρούς, υπουργούς και περιφερειακούς κυβερνήτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η περίοδος της εργασιακής αργίας θα τερματιστεί στις 12 Μαΐου, με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν από την Τετάρτη, 13 Μαΐου, στην εργασία τους.

Την ίδια ώρα ωστόσο, όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως και τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά τις 12 Μαΐου. Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων.

Κάλεσε δε τους ηλικιωμένους και τα μέλη ευπαθών ομάδων να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη χρονική επέκταση των έκτακτων εξουσιών στους επικεφαλής των περιφερειακών κρατιδίων, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη επαναλειτουργίας από την 12η Μαΐου και παρέπεμψε στις αρνητικές επιπτώσεις της COVID-19 στο εισόδημα των Ρώσων και την εθνική οικονομία.

Τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής στήριξης των οικογενειών, ύψους 10.000 ρουβλιών, για κάθε ανήλικο τέκνο.

Ειδική μνεία έκανε και στα εργασιακά, καθώς παραδέχθηκε ότι ο δείκτης ανεργίας διπλασιάστηκε τον Απρίλιο, με τους ανέργους να αγγίζουν το 1,4 εκατομμύριο.

Ως εκ τούτου, πρότεινε την εκπόνηση δανειοδοτικών προγραμμάτων στήριξης, τα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου.

Φορολογικές ελαφρύνσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανακοίνωσε τη διαγραφή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το διάστημα του β’ τριμήνου του 2020 (Απρίλιος – Ιούνιος).

Όσον αφορά τους αυτοαπασχολούμενος, εξήγγειλε την επιστροφή της φορολογίας που κατέβαλαν για το σύνολο του 2019.  

Σε 130.000 οι κλίνες για ασθενείς COVID-19

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της μέχρι στιγμής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, χαιρέτησε την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, ενώ εστίασε στην αύξηση των ειδικών κλινών για COVID-19 από 29.000 σε 130.000.

Εξήγησε μάλιστα, ότι η υψηλή θνητότητα σε ορισμένες χώρες συνδέεται με το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας, αναγνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν έγινε στη Ρωσία.

Τέλος, προανήγγειλε την αύξηση του αριθμού των τεστ ελέγχων σ’ ένα από τα υψηλότερα επίπεδα παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, η Ρωσία κατέγραψε 11.656 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 221.344. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 94 και διαμορφώθηκαν σε 2.009.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria