Ο Παπαθανάσης «άδειασε» τον Χαρδαλιά για τη χρήση μάσκας – Τι θα ισχύσει τελικά - OlaDeka

Ο Παπαθανάσης «άδειασε» τον Χαρδαλιά για τη χρήση μάσκας – Τι θα ισχύσει τελικά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, την Τετάρτη είχε δηλώσει ότι η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική.

«H χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύματος είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους επιβάτες.

»Επίσης είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες, τους επισκέπτες, το καταναλωτικό κοινό στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, ταξί, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά εργαστήρια.

»Σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ», είχε πει τότε ο κ. Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των 6 μ.μ., σε μια τοποθέτηση που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση μεταξύ των πολιτών σχετικά με το τι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για το τι θα ισχύει και τι όχι μετά τις 4 Μαΐου.

Ωστόσο την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Open και στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι είναι «υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις:

»Οταν μπαίνουμε στο μετρό, σε μέσα μεταφοράς, ή όταν μπαίνουμε σε κομμωτήρια ή κουρεία».

Για τα σούπερ μάρκετ, είπε, υπάρχει η ισχυρή σύσταση, όχι όμως υποχρέωση και απειλή προστίμου των 150 ευρώ.

Κατά τα άλλα, στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Εξελίξεις» του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι όσον αφορά στο άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης από 1ης Ιουνίου, αυτή θα ισχύει όχι μόνο για όσες έχουν υπαίθριους χώρους, αλλά και για εκείνες που έχουν «ημιυπαίθριους», όπως τις αποκάλεσε.

Μάλιστα είπε ότι ένα εστιατόριο που διαθέτει σχετικά μεγάλο άνοιγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει και εσωτερικούς χώρους.

Την είδηση που έδωσε ο κ. Παπαθανάσης, καλωσόρισε σεφ Λευτέρης Λαζάρου ως θετικό βήμα για την επαναλειτουργία των εστιατορίων από 1η Ιουνίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria