Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο STAR - OlaDeka

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο STAR

Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές -Τι έγινε στον Εβρο, γιατί άνοιξα τα δημοτικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο STAR. Τι λέει για Τσιόδρα, ανασχηματισμό, δημοσκοπήσεις και εκλογές

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και για τον τουρισμό.

Στην αποκάλυψη ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, θα παραμείνει στενός του σύμβουλος, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Σωτήρης ήταν από νωρίς βέβαιος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τα περιστατικά στην Ιταλία. Από τον Ιανουάριο παρακολουθήσαμε την κατάσταση στην Κίνα. Και όταν είδαμε τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία, καταλάβαμε πως μια ανοιχτή Ελλάδα δεν θα ήταν νησίδα ασφαλείας. Ακυρώσαμε τα καρναβάλια, πριν καν υπάρξουν τα πρώτα κρούσματα. Πήρα την απόφαση να κάνουμε αμέσως το lockdown» ανέφερε σε συνέντευξή του για την πανδημία του κορονοϊού και την εξέλιξη που θα είχε αυτή στην Ελλάδα. «Ο Σωτήρης θα παραμείνει σύμβουλός μου και μάλιστα στενότατος. Δεν έχει λόγο τώρα να προβαίνει σε συνεχείς ενημερώσεις, αλλά σύμβουλός μου θα παραμείνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ούτε ανασχηματισμός και ούτε εκλογές

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού, ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε σαφές πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. «Ούτε ανασχηματισμό βλέπω. Κάποια στιγμή θα γίνει αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Η κυβέρνηση έχει βρει τον βηματισμό της και δουλεύει καλά», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακόμη αναφερόμενος στις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις υποστήριξε: «Για ποιο λόγο να κάνω εκλογές; Επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 20 μονάδες; Η κοινωνία δεν πιστεύει ότι είμαι τακτικιστής».

Τι είπε για τα δημοτικά σχολεία

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πήρε την απόφαση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. «Αν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα έπρεπε να ανοίξω τα δημοτικά. Θεωρώ, όμως, ότι θα ήταν λάθος αν το έκανα», δήλωσε. Μάλιστα, επεσήμανε ότι τώρα είναι η ασφαλέστερη στιγμή να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. «Πρακτικά δεν έχουμε κρούσματα, έχουμε ανοίξει Γυμνάσια και Λύκεια και πήγε πολύ καλά το άνοιγμα αυτό» σημείωσε και πρόσθεσε. «Είναι πολύ μεγάλο το διάστημα των 6 μηνών από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο κυρίως για τα παιδιά του Δημοτικού να μείνουν μακριά από το σχολείο».

Οι αναφορές στον τουρισμό

Μιλώντας για τον τουρισμό, ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά από τις 15 Ιουνίου, από την 1η Ιουλίου θα έχουμε και απευθείας πτήσεις στα νησιά μας. «Ήδη σε 1.300 δειγματοληπτικά τεστ που κάναμε από αφίξεις από το εξωτερικό αυτή την εβδομάδα, δεν είχαμε ούτε ένα θετικό κρούσμα», σημείωσε.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στην αρχή της επιδημίας φαινόταν να τίθεται ένα δίλημμα μεταξύ της προστασίας, της υγείας και της ανάπτυξης. Είναι ψεύτικο το δίλημμα, αντίστροφα δουλεύει η εξίσωση. Όσο πιο γρήγορα προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάπτυξη την επόμενη ημέρα».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria