Οι ΗΠΑ φλέγεται - Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις - Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του George Floyd - OlaDeka

Οι ΗΠΑ φλέγεται – Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του George Floyd

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ, καθώς είναι νεκροί ένας 19χρονος και ένας αστυνομικός, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Ένα νέο βίντεο που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Έχει καταγραφεί από έναν περαστικό και απεικονίζει όχι μόνο έναν, αλλά τρεις αστυνομικούς που βρίσκονται γονατισμένοι πάνω από το σώμα του 46χρονου. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ», ακούγεται να λέει ο Floyd στους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του. «Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω», προσπαθεί να πει ο άτυχος άνδρας.

Την ίδια ώρα επεκτείνονται οι ταραχές σε πολλές πολιτείες, με τελευταία συμβάντα τους θανάτους ενός 19χρονου άνδρα στο Ντιτρόιτ το βράδυ της Παρασκευής, καθώς και ενός αστυνομικού στο Όκλαντ. Σύμφωνα με το CNNi και την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 19χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον του πλήθους από άγνωστο άτομο που βρισκόταν μέσα σε ένα όχημα Dodge Durango, με το θύμα να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο. Το Associated Press μετέδωσε ότι ο 19χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αγνώστου δράστη μέσα από ένα SUV κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Αστυνομίας του Ντιτρόιτ, η οποία τόνισε ότι δεν εμπλέκονται αστυνομικοί στους πυροβολισμούς.

Επίσης, ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός έπεσε νεκρός όταν δέχθηκε πυρά μαζί με έναν συνάδελφό του, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Όκλαντ για τη δολοφονία του George Floyd. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Όκλαντ στο CNN, τουλάχιστον 7.500 διαδηλωτές κατέλαβαν τους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN διαδηλώσεις καταγράφονται σε: Los Angeles, Bakersfield, Sacramento, San Jose, Oakland, San Francisco, Denver, Atlanta, Chicago, Des Moines, Indianapolis, Fort Wayne, Louisville, Bowling Green, Νέα Ορλεάνη, Νέα Υόρκη, Lincoln, Βοστόνη, Detroit, Λας Βέγκας, Charlotte, Columbus, Cincinnati, Canton, Portland, Dallas, Houston, Richmond, Seattle, Milwaukee.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria