«Μόνιμοι κάτοικοι» Πέτρας η αρκούδα με τα τρία μικρά της - OlaDeka

«Μόνιμοι κάτοικοι» Πέτρας η αρκούδα με τα τρία μικρά της

«Μόνιμοι κάτοικοι» είναι πλέον στην περιοχή Πέτρα μία αρκούδα με τα τρία μικρά αρκουδάκια της. Και ενώ αυτή η εικόνα κρατάει αρκετό καιρό και τα video ντοκουμέντα είναι καθημερινά από κατοίκους της περιοχής, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με το ζήτημα. Σήμερα ακούσαμε ότι υπεύθυνοι μιας από τις δύο σχετικές οργανώσεις πρότεινε να ναρκώσουν τις αρκούδες και να τις φορέσουν κολάρο με GPS για να παρακολουθούν που βρίσκονται! (Για την ιστορία να αναφερθεί βέβαια ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ). Τι ακριβώς εννοούν; Αφού ξέρουν με ακρίβεια που κυκλοφορούν καθημερινά, δηλαδή σε μια περιοχή που διαμένουν άνθρωποι, κυκλοφορούν παιδιά και σε σημείο δίπλα στην εθνική οδό όπου εκτός των αυτοκινήτων κυκλοφορούν μοτοσυκλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί!

Και αντί να υπάρξει προβληματισμός και λήψη ουσιαστικών μέτρων, οι καθημερινές εικόνες φαίνεται ότι έχουν κάνει κάθε αρμόδιο να συνηθίζει πλέον αυτή την κατάσταση και όλο αυτό να περνά ως κάτι συνηθισμένο και νορμάλ, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο όποιας ενδεδειγμένης δράσης για το καλό των ζώων και των ανθρώπων.

Το ότι δεν έχει συμβεί κάτι κακό μέχρι στιγμής, δεν σημαίνει ότι είναι φρόνιμο να προκαλείται η τύχη.

Οι κάτοικοι τηλεφωνούν σε αστυνομία και δασαρχείο αλλά δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να μπορεί να απομακρύνει τις αρκούδες.

Δείτε νέο video που έστειλαν οι κάτοικοι στο Δίκτυο 1:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria