Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινά περιοδείες – Πιθανόν να επισκεφθεί και την Καστοριά - OlaDeka

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινά περιοδείες – Πιθανόν να επισκεφθεί και την Καστοριά

Η δραστηριότητα της Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει από τις 18 Μαΐου και μετά, όπως προβλέπουν οι οδηγίες των ειδικών.

 Δεν χωρά αμφιβολία πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ακριβώς με την έναρξη της καραντίνας. Ακόμα και η τελετή ανάληψης των καθηκόντων της έγινε μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς καν να τηρηθεί το τελετουργικό, όπως δεν είχε συμβεί με κανέναν Πρόεδρο Δημοκρατίας στο παρελθόν.

Η νέα Πρόεδρος σεβάστηκε απολύτως τη νέα πραγματικότητα, αν και θέλησε πχ να μεταβεί σε νοσοκομεία προκειμένου να βρεθεί δίπλα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έδιναν τη μάχη κατά του κορονοϊού και να τους ενθαρρύνει, να δείξει το ενδιαφέρον της για τους ασθενείς που έδιναν τη δική τους μάχη, αλλά σεβάστηκε τη γνώμη των ειδικών, που συνέστησαν να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, πρωτίστως για λόγους υγείας. Απέφυγε τη δημοσιότητα, κινήθηκε κυρίως διαδικτυακά και έστειλε συγκεκριμένα μηνύματα, όπως με την συμβολική επίσκεψη στο στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές, την ημέρα του Πάσχα. Παράλληλα, με τα μηνύματά της και τις δηλώσεις της εξέπεμψε το προοδευτικό στίγμα που επιδιώκει να δώσει στην ελληνική κοινωνία.

Με το τέλος της καραντίνας και με την επιστροφή στη νέα, μερική, κανονικότητα, πάντως, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προγραμματίζει να ξεκινήσει σειρά περιοδειών στη χώρα, ώστε, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει το στίγμα αυτό.

Οι περιοδείες θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου, οπότε και επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. Πρώτα μέρη που θα επισκεφθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον κορονοϊό, όπως η Δυτική Μακεδονία (Καστοριά;) και η Θράκη. Αναμένουμε…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria