ΕΛΜΕ σχετικά με την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων και τη στελέχωση των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων - OlaDeka

ΕΛΜΕ σχετικά με την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων και τη στελέχωση των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων

Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο γίνεται η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ Λυκείου και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή τους αλλά και η ισότιμη – χωρίς διακρίσεις – αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι:

  • η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις επιτηρήσεις, εξαιρουμένων φυσικά όλων όσων έχουν ουσιαστικό και σοβαρό λόγο εξαίρεσης (ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν άλλα σοβαρά διαγνωσμένα προβλήματα υγείας κ.ά.), ώστε να στελεχώνονται επαρκώς τα εξεταστικά κέντρα, εξασφαλίζει μικρότερο φόρτο εργασίας για κάθε συνάδελφο και ευελιξία για τα εξεταστικά κέντρα.
  • είναι ανάγκη να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να διευκολύνονται συνάδελφοι που απασχολούνται και ως βαθμολογητές ή/και σε επιτροπές φυσικώς αδυνάτων κ.ά. Πιστεύουμε ότι η στοιχειώδης αλλά ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Σχολείων – Εξεταστικών Κέντρων – Διευθύνσεων και Βαθμολογικών Κέντρων θα εξαλείψει τυχόν δυσλειτουργίες που εμφανίζονται.
  • η στελέχωση των Λυκειακών & Νομαρχιακών Επιτροπών, καθώς και του Βαθμολογικού Κέντρου των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα πρέπει να στηρίζεται τόσο στην αναγκαία εμπειρία, όσο και στην ανανέωση σε ικανό βαθμό έτσι ώστε και να εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και να δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή. Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας οι διαδικασίες στελέχωσης θα πρέπει να είναι διαφανείς (έγκαιρη ενημέρωση, αιτήσεις συμμετοχής και δημοσιοποίηση), για να μην δημιουργείται το αίσθημα του αποκλεισμού και της ανισότιμης αντιμετώπισης μεταξύ των συναδέλφων. Επιπλέον, να μην επιλέγονται στελέχη εκπαίδευσης (σύμβουλοι, δ/ντές, υποδ/ντές) παρά μόνο για τις θέσεις που απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις.
  • είναι αυτονόητο ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ άδειας ειδικού σκοπού και παρουσίας καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σε βαθμολογικό ή εξεταστικό κέντρο.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να βοηθούν στην ομαλή και εύρυθμη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων με πνεύμα συναδελφικότητας και αίσθημα ευθύνης, διότι με τον τρόπο αυτό βοηθούμε ουσιαστικά τους μαθητές μας στον δύσκολο αγώνα τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria