Είναι επίσημο: Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 1η Ιουνίου - OlaDeka

Είναι επίσημο: Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 1η Ιουνίου

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσoτάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ύστερα από ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχολική χρονιά για τα δημοτικά θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα δημοτικά αναμένεται να ανοίξουν με τους ίδιους κανόνες με τους οποίους έγινε η επαναλειτουργία λυκείων και γυμνασίων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, αφού παραδοσιακά οι παιδικοί λειτουργούν μέχρι την 31η Ιουλίου, ενώ κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί πως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα τηρήσουν τους κανόνες.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε το πρωί στον ΣΚΑΙ πως: «Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Είναι καλό για τα παιδιά μας. Δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία. Η σταδιακή, με προσοχή, με κανόνες, επιστροφή τους στη σχολική διαδικασία μόνο καλό έχει να επιφέρει».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria