Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους - OlaDeka

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους

Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη για το αδίκημα της ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Όπως ανέφερε η εισαγγελέας το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ο 22χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος Αλβανός.

Εισαγγελέας: Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό

Να μην δεχθούν κανένα ελαφρυντικό για τους δύο κατηγορούμενους ζήτησε από τους δικαστές η εισαγγελέας Έδρας του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό». Η εισαγγελέας ανέφερε πως οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι σε όλη τη διάρκεια της δίκης «ενέπαιζαν το δικαστήριο» ενώ τόνισε πως δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά και αντίθετα συνεχίζουν ακόμη και τώρα να διασύρουν την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Η κ. Δόγκα τόνισε πως «δεν άκουσα αλήθειες μέσα στο δικαστήριο» αναφέροντας πως από την αρχή μέχρι το τέλος αυτό που χαρακτηρίζει τους δύο νεαρούς είναι «η έλλειψη ειλικρινούς θέσης» ενώ αναφέρθηκε σε «ηθική διαστροφή» που εμφανίζει ο χαρακτήρας των δύο την ίδια στιγμή που «τα στοιχεία βοούν».

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» επανέλαβε η εισαγγελέας συνδέοντας την ψευδή, κατά την άποψη της, έκφραση λύπης με τη στάση των κατηγορουμένων που «ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Η τοποθέτηση της εισαγγελέως προκάλεσε χειροκροτήματα κάποιων από τους παρευρισκόμενους στο δικαστήριο, οι οποίοι δέχθηκαν την επίπληξη της προέδρου. Ενόσω μιλούσε η εισαγγελική λειτουργός ο πατέρας της Ελένης κρατούσε ψηλά δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της. Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν κατά περίπτωση από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Η πλευρά του Ροδίτη κατηγορούμενου ζήτησε επιπλέον να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Δίκη Τοπαλούδη: Αδιαθεσία αισθάνθηκε η μητέρα της Ελένης -Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Εφετείου [vid]

Ανατριχιαστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την έξοδο των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη από το Εφετείο Αθηνών μετά την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων. Διαδηλωτές φώναζαν εν χορώ: Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη.

Η κ. Τοπαλούδη πήγε με δάκρυα στα μάτια κοντά στους διαδηλωτές και φώναξε και η ίδια το σύνθημα.

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης κατά του δικηγόρου του Ροδίτη

«Το κοπρ*** βίασε και σκότωσε το παιδί μου, ποιο ελαφρυντικό;» Ιδιαίτερα έντονο ήταν και σήμερα το κλίμα στη δίκη της δολοφονίας Τοπαλούδη με την έδρα να αποφασίζει ομόφωνα την ενοχή των δύο κατηγορούμενων που βίασαν και σκότωσαν την άτυχη φοιτήτρια. Την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 22χρονου Ροδίτη, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε στο άκουσμα του αιτήματος αναγνώρισης του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

«Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρ*** βίασε και σκότωσε το παιδί μου». Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί. Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φώναζαν συνθήματα υπέρ της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας.

Η κ. Τοπαλούδη αισθάνθηκε αδιαθεσία όταν άκουσε την υπεράσπιση του Ροδίτη κατηγορούμενου να ζητά ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας για τον εντολέα της. Η μητέρα της Ελένης φορτίστηκε ιδιαίτερα και αποχώρησε οργισμένη από τη δικαστική αίθουσα όταν άκουσε τον συνήγορο του 23χρονου να λέει «μακάρι η Ελένη να βρισκόταν στην ζωή». Η γυναίκα άρχισε να κλαίει και να φωνάζει πως το παιδί της “δεν γυρνάει πίσω”, καταχειροκροτούμενη από πολλούς που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα . Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, οδηγήθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria