«Ίσως χρειαστούν χρόνια» για το εμβόλιο του κορονοϊού, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας - OlaDeka

«Ίσως χρειαστούν χρόνια» για το εμβόλιο του κορονοϊού, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Περισσότερο επιφυλακτικός, σε σύγκριση με τον Ντόναλντ Τραμπ και σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τον κορονοϊό, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να χρειαστούν χρόνια για τη δημιουργία του.

Την προειδοποίηση ότι «θα μπορούσαν να χρειαστούν χρόνια» για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Γερμανίας, Γενς Σπαν, στον απόηχο της πρόβλεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι πιθανή η δημιουργία ενός εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους. 

«Θα ήμουν ευχαριστημένος εάν αυτό ήταν δυνατό να επιτευχθεί μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Γενς Σπαν, μιλώντας στο ARD, τονίζοντας εντούτοις: «Ωστόσο, θα μπορούσαν επίσης να χρειαστούν και χρόνια, καθώς ασφαλώς ενδέχεται να υπάρξουν και εμπόδια, όπως έχουμε δει και με άλλα εμβόλια».Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, «η ανάπτυξη εμβολίων είναι μία από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες δουλειές στην ιατρική».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος, καθώς μιλώντας στο δίκτυο Fox News, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα έχουμε εμβόλιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα έχουμε εμβόλιο πολύ νωρίτερα, παρά αργότερα».

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβονται κατά την περίοδο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό και μέχρι αναπτυχθούν εμβόλια.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατάσταση παραμένει πολύ, πολύ σοβαρή, όμως το μοτίβο της νόσου και η πορεία του ιού είναι πολύ διαφορετικά σε διαφορετικά μέρη του κόσμου αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria