Χρήστος Παύλου: Ο “κοροναϊός” που έρχεται στην οικονομία, θα είναι πολύ χειρότερος - OlaDeka

Χρήστος Παύλου: Ο “κοροναϊός” που έρχεται στην οικονομία, θα είναι πολύ χειρότερος

Έχουμε διανύσει διάστημα 50 ημερών αυστηρής εφαρμογής των μέτρων της κυβέρνησης (εγκλεισμός στα σπίτια και απαγόρευση κυκλοφορίας) με πολύ μεγάλη συμμετοχή και αποδοχή από όλους μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, (αυτό έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία, την κουλτούρα και τη διαφορετική δομή της ελληνικής οικογένειας).

Τα μέτρα προς το παρόν έχουν αποδώσει και ενώ ψυχολογικά όλοι μας ετοιμαζόμαστε για τη χαλάρωση των μέτρων, ξαφνικά τις τελευταίες μέρες <<σκάνε>> υγειονομικές βόμβες, σε ανεξέλεγκτες δομές, σε ελεγχόμενες δομές, σε καταυλισμούς, αλλά και σε μονάδες υγείας!!!

Εδώ λοιπόν φαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα δεν πάρθηκαν τα <<ίδια>> μέτρα που εφαρμόστηκαν σε όλους εμάς!!!

Και ενώ είχαμε φτάσει σε ημερήσιο αριθμό 5-6 κρουσμάτων και κανένα θανατηφόρο, ξαφνικά αρχίζουν να ανακοινώνονται 30-50-150 κρούσματα από τους προαναφερόμενους χώρους και ενώ όλοι το βλέπαμε το συζητούσαμε, ότι εκεί δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι, δεν τους απαγορεύθηκε η κυκλοφορία ,όπως ίσχυε για όλους εμάς, κανένας δεν έκανε τίποτα!!!

Αυτός ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης, με τις συνέπειες που άρχισαν να φαίνονται τώρα, που πιστεύαμε όλοι ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν, ας μη γελιόμαστε δε θα τελειώσουν, θα συνεχίσουμε να ζούμε με αυτά, φοβάμαι και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί  όλο αυτό, ελπίζω με σύνεση και ψυχραιμία!!!

Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν γίνει, έστω και δειγματοληπτικά στην αρχή τεστ σε όλους εμάς που είμαστε στα σπίτια, δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να  είναι ασυμπτωματικοί και τι θα γίνει όταν αρχίσουμε να κυκλοφορούμε και σε τι βαθμό και πόσο γρήγορα θα δημιουργηθούν αντισώματα???

Στη χθεσινή ενημέρωση ,ο κύριος Χαρδαλιάς είπε ότι εισήλθαν στη χώρα με 2 πτήσεις 157 άτομα και στον έλεγχο που έγινε ΕΔΩ, βρέθηκε 1 θετικό κρούσμα.

Αυτό το θετικό κρούσμα, στη χώρα που επιβιβάστηκε, δεν ελέγχθηκε???, δεν εντοπίστηκε??? δεν βρέθηκε θετικό??αν βρέθηκε θετικό, γιατί ταξίδεψε??? Δεν είναι ίδια τα τεστ που γίνονται σε όλες τις χώρες??? Μπορεί να είναι και αναξιόπιστα???

Αυτοί οι προβληματισμοί μου γίνονται ,γιατί μιλάμε για τουρισμό,για το πάμε να σώσουμε το δεύτερο 6μηνο της τουριστικής σεζόν.

Όταν με το καλό ξαναρχίσουν οι πτήσεις στα αεροδρόμια, ανοίξουν τα λιμάνια και τα σύνορα,οι εισερχόμενοι τουρίστες θα είναι χιλιάδες καθημερινά, εύχομαι να γίνει αυτό, πώς θα μπορούν να ελεγχθούν όλοι αυτοί και με ποιά μέσα??? Πώς θα αποδεικνύεται ότι όλοι  αυτοί είναι <<υγιείς>> και επομένως θα είναι ασφαλής η διαμονή τους στη χώρα μας???

Όταν στους 157 βρέθηκε 1 θετικό, στο χώρο άφιξης ξαναλέω και όχι στο χώρο αναχώρησης, όταν θα είναι χιλιάδες οι ημερήσιοι επισκέπτες…. τί θα γίνει????

Γνωρίζουμε πλέον τι έχει γίνει <<σωστά>>, τι κάναμε <<λάθος>> ή τί δεν κάναμε καθόλου!!!

Διορθώστε τα λάθη…. χθες και γρήγορα,  γιατί <<ο κορωνο’ι’ος της οικονομίας>> που έρχεται, θα είναι αμείλικτος και πολύ χειρότερος, με χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές και με περίπου 300.000 επιπλέον ανέργους?

Γι’ αυτό τον ιό ,δύσκολα θα έχουμε ,<φαρμακευτική αγωγή> και εμβόλιο!

Παύλου Χρήστος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria