Χαρίζουν τα 600 ευρώ της τηλεεκπαίδευσης στο Νοσοκομείο Καστοριάς - OlaDeka

Χαρίζουν τα 600 ευρώ της τηλεεκπαίδευσης στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Οι “ΤηλεΑρνητές” χαρίζουν τα 600 ευρώ της επιδότησης για τηλεεκπαίδευση που τους δίνει η Κυβέρνηση στο Νοσοκομείο Καστοριάς για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του

Και τελικά ο κύβος ερρίφθη Eν μέσω της μεγαλύτερης πανδημίας των τελευταίων δεκαετιών αποφασίστηκε η χορήγηση σε κάποιες κατηγορίες επιστημόνων, 100ωρης τηλε-κατάρτισης μέσω του συστήματος επιταγών voucher. Προφανώς η έννοια της αναγνώρισης της επιστημονικής κατάρτισης των εν λόγων κλάδων δεν είναι αρκετή και χρειάζεται … “ενίσχυση ” , διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί με διαφορετικό τρόπο ο συγκεκριμένος εμπαιγμός , δεν μπορεί να εξηγηθεί με διαφορετικό τρόπο η συγκεκριμένη προσβολή .

Όταν μάλιστα από τα ξεχασμένα στα συρτάρια των υπουργείων αδιάθετα κονδύλια προϋπολογισμού 192.965.940,00 ευρώ επιδοτεις 180.342 τηλε -καταρτιζόμενους επιστήμονες με 600 ευρώ έκαστον ήτοι να λάβουν οι τηλε-καταρτιζόμενοι 108.205.200 και τα υπόλοιπα 84.760.740 ευρώ τα διαθέτεις στους εκπαιδευτικούς φορείς που θα μας τηλε -καταρτίσουν , τότε οι λέξεις και οι έννοιες του εμπαιγμού και της προσβολής αρχίζουν να φαντάζουν φτωχές .

Καλούμε σήμερα όλους τους κλάδους που θα τύχουν αυτής της επιδότησης, τους Τοπικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τα Επιμελητήρια τους, να συνταχθούν με την συγκεκριμένη πρόταση και να αποδώσουν το σύνολο ή μέρος του ποσού που θα λάβουν στο *Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ως ελάχιστη συνεισφορά στην προσπάθεια όλων των εργαζομένων του υγειονομικού κλάδου να κρατήσουν όρθιο το πολύπαθο και παραμελημένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Καλούμε σήμερα όλους τους κλάδους που θα τύχουν αυτής της επιδότησης να επιλέξουν εκπαιδευτικούς φορείς που θα δεσμευτούν ΔΗΜΟΣΙΑ ότι θα αποδώσουν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους στο Δημόσιο Σύστημα υγείας. Καλούμε τους ίδιους τους φορείς εκπαίδευσης που θα αναλάβουν την τηλε-κατάρτιση μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων και μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης να αποδείξουν έμπρακτα ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα δεν κοιτάζουν το πρόσκαιρο κέρδος αλλά νοιάζονται για το συλλογικό καλό.

Αρνούμαστε να βάλουμε στα σπίτια μας ( όσο και εάν κάποιοι από εμάς τα έχουμε απόλυτη ανάγκη) τα 600 ευρώ της τήλε -κατάρτισης όταν βοούν στα αυτιά μας οι κραυγές αγωνίας των υγειονομικών της χώρας που επαιτούν για τα αυτονόητα και νοσούν γιατί δεν έχουν γάντια και μάσκες.

Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν κοστολογούνται στα 600 ευρώ. Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν εξαγοράζονται Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν μας επιτρέπει να βάλουμε τους εαυτούς μας πάνω από το κοινό καλό. IBAN ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τράπεζα EUROBANK GR2502607120000910200182990

Oποιος επιθυμεί, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, στην αιτιολογία κατάθεσης μπορεί να χρησιμοποιεί την λέξη ΤΗΛΕ-ΑΡΝΗΤΕΣ είτε προσφέρει ανώνυμα είτε επώνυμα.

*Το νοσοκομείο της Καστοριάς επελέγη από εμάς , διότι θεωρούμε πως αποτελεί τρανό παράδειγμα κρατικής εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος Υγείας , με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε υγειονομικό υλικό. Ελλείψεις που παρατηρούνται σε όλες τις ξεχασμένες από το κράτος υγειονομικές δομές της χώρας οι οποίες λειτουργούν εδώ και χρόνια υποστελεχωμένες χάρις στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους .

ΟΙ ΤΗΛΕ-ΑΡΝΗΤΕΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria