Τσιόδρας: Μην φοράτε γάντια στα χέρια - Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα - OlaDeka

Τσιόδρας: Μην φοράτε γάντια στα χέρια – Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα

Τσιόδρας LIVE: Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 1.955 συνολικά (57% άνδρες). Υπάρχουν 79 ασθενείς διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Επίσης, 16 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 3 ακόμα θανάτους, με το συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στους 86 (23 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία ήταν τα 73 έτη, ενώ το 86% είναι κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Πότε να φοράμε μάσκα και γάντια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας, είπε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», ενώ για τα γάντια ήταν αποτρεπτικός: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη, παρά καλό. Υπάρχει μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια».

«Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «η καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

STATS

  • Επιβεβαιωμένα κρούσματα 1955 (+71)- 734 από επαφές με κρούσμα (+26), 518 από ταξίδι (+9), 703(+36) απροσδιόριστα.
  • ΜΕΘ 79 (-5)
  • Νεκροί 86 (+3)
  • Τεστ 33.634 (+1106 με 6,42% θετικά αποτελέσματα)
  • 16 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

(Οι πίνακες είναι προσφορά του γιατρού Σταμάτη Παπασάββα)

Δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε: «Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό».

Και τόνισε: «Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Ερωτηθείς για το τι αναμένεται να πράξει η Αστυνομία, εάν το Πάσχα μαζευτούν πιστοί έξω από τις εκκλησίες, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι θα πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες αγνοώντας τις προτροπές της Ιεράς Συνόδου».

«Όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερα. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές», τόνισε.

Στον εισαγγελέα τα sites που διακινούν σενάρια για δήθεν επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται αναρτήσεις του ηλεκτρονικού Τύπου, που επικαλούνται συγκεκριμένες ημερομηνίες και μάλιστα εντός του μηνός Απριλίου, που δήθεν έχει αποφασιστεί η άρση των μέτρων για την ασθένεια του κορονοϊού.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, για περιπτώσεις που εντοπίζονται σε ειδησεογραφικούς και άλλου περιεχομένου ιστότοπους που “προαναγγέλλουν” σύντομο τερματισμό των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria