ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ 12 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ – ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ - OlaDeka

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ 12 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ – ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

Αναμένεται να παρουσιαστούν από την Καστοριά τα στοιχεία της μελέτης σε όλη την Ελλάδα

Η διπλή τυφλή μελέτη παρατήρησης ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες στη χώρα μας. Μεγάλες ελπίδες για την αντιμετώπιση των επιπλοκών του κορονοϊού σε καρδιά και πνεύμονες, δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα σε 60 Έλληνες ασθενείς που πήραν κολχικίνη. Οπως αποκαλύπτει ο καθηγητής καρδιολογίας Χ. Στεφανάδης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Μ. Κεφαλογιάννη «τα στοιχεία που είχαμε επεξεργαστεί μέχρι χθες το βράδυ, είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι δείκτες φλεγμονής CRP πέφτουν στατιστικά σημαντικά. Τα Ηωσινόφυλα πέφτουν. Επίσης, πέφτουν δείκτες όπως η Τροπονίνη που υποδηλώνει βλάβη στο μυοκάρδιο. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βοηθητικό φάρμακο για τους ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι κινδυνεύουν από καταστροφικές επιπλοκές, όπως είναι η κατάρρευση του μυοκαρδίου και του πνεύμονα».

Η διπλή τυφλή μελέτη παρατήρησης ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες στη χώρα μας. Σε αυτή συμμετέχουν 120 ασθενείς από τους οποίους 60 λαμβάνουν κολχικίνη, συμπληρωματικά με την φαρμακευτική τους αγωγή ( κοκτέιλ φαρμάκων ) και άλλοι 60 που δεν λαμβάνουν το γνωστό αυτό φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την αντιμετώπιση της περικαρδίτιδας, φλεγμονής του μυοκαρδίου. «Τα πρώτα στοιχεία από του ασθενείς μας στην Ελλάδα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρήσαμε μείωση της φλεγμονής» τονίζει ο κ. Στεφανάδης.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ 12 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 60 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το νοσοκομείο Καστοριάς συμμετέχει στη μελέτη χορήγησης κολχικίνης που δίνει μεγάλες ελπίδες. Γιατρός του νοσοκομείου Καστοριάς που βρίσκεται στις επάλξεις από την πρώτη στιγμή αναφέρει στο oladeka.com:

«Ναι είμαστε σε αυτή τη μελέτη μαζί με όλα τα μεγάλα κέντρα. Από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» με τον καθηγητή Σ.Τσιόδρα μέχρι το ΑΧΕΠΑ. Όλοι έχουμε βάλει σε αυτή τη μελέτη ασθενείς και εμείς είμαστε από αυτούς με τους περισσότερους, αφού από τους 60 ασθενείς πανελλαδικά που λαμβάνουν κολχικίνη, οι 12 είναι του νοσοκομείου Καστοριάς! Τα στατιστικά δεν τα έχουμε ακόμα. Τα πρώτα είναι αυτά που αποκάλυψε ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Χ. Στεφανάδης ο οποίος έχει πλήρη πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχουμε ανακοινώσεις επίσημα και δημοσίευση σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά. Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα να έρθουν εδώ στην Καστοριά για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Το νοσοκομείο Καστοριάς συμμετείχε και στο επιστημονική μελέτη της νόσου covid 19 εκτός από την νοσηλεία.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria