Τηλεδιάσκεψη Μ. Αντωνίου για το Κέντρο Καινοτομίας και του Κέντρου Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco - OlaDeka

Τηλεδιάσκεψη Μ. Αντωνίου για το Κέντρο Καινοτομίας και του Κέντρου Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πορεία υλοποίησης του Κέντρου Καινοτομίας και του Κέντρου Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Cisco στη Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους Εκπροσώπους της Cisco κ. Αντώνη Τσιμπούκη και κ. Νικόλαο Λαμπρογεώργο.

Αποφασίσαμε ότι όλοι μαζί πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια για γρήγορη υλοποίηση του συγκεκριμένου διπλής δράσης κέντρου, το οποίο θα αναπτύσσει καινοτόμες έξυπνες τεχνολογίες για τις πόλεις, ΙοΤ – internet of things για τη βιομηχανία, εφαρμογές για τον αγροτικό τομέα και όποιον άλλο πελάτη θέλει προηγμένες υπηρεσίες και θα λειτουργούν τμήματα εκπαιδευτικά, Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που θα αφορούν όλους τους ενδιαφερόμενους αλλά και ανέργους. Έτσι, η ίδρυση του Κέντρου, αναδεικνύει τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία σε ψηφιακό κόμβο έρευνας και καινοτομίας, σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και δίνει σαφέστατη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές και στις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria