Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν δημοτικά γυμνάσια λύκεια – Το σχέδιο της κυβέρνησης - OlaDeka

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν δημοτικά γυμνάσια λύκεια – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Σχολεία: Ένα μέρος της χώρας που έχει πληγεί αρκετά είναι αυτό της εκπαίδευσης, ωστόσο αναμένεται να βρεθεί άμεσα λύση, προκειμένου να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα το υπουργείο Παιδείας και η ειδική ομάδα των επιστημόνων θα έχουν έτοιμο το πλήρες πλάνο για την επαναφορά των μαθητών στα θρανία. Στόχος θα είναι να δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.

Πάντως, τα σχολεία δεν προβλέπεται να ανοίξουν πριν τις 10 Μαΐου, ενώ όταν συμβεί αυτό θα γίνε με τα απαιτούμενα μέτρα για να αποφευχθεί πιθανό κύμα διασποράς του ιού. Όπως και να έχει, η υπουργός Παιδείας δεν έχει αποκαλύψει το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς βασίζεται στα λόγια των ειδικών. Όπως είναι λογικό, η πιο άμεση επιστροφή θα είναι αυτή των μαθητών της Γ΄ λυκείου, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τάξεις. Εξάλλου, έχει ξεκαθαριστεί από τους αρμόδιους πως η σχολική χρονιά δεν θα χαθεί. Όλα δείχνουν παράταση της σχολικής χρονιάς και μείωση του χρόνου διδασκαλίας ανά μάθημα.

Τα δεδομένα για τις πανελλαδικές

Είχε υπάρξει ένα σενάριο που έλεγε πως θα διεξαχθούν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου και ένα ακόμη που ανέφερε πως θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας θέλει πάση θυσία να αποφύγει το σενάριο του Σεπτεμβρίου καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τους υποψηφίους καθώς μετά από μία μακρά περίοδο… εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας, θα έπρεπε να προετοιμάζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για τις πανελλαδικές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria