ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: «ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!» - OlaDeka

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: «ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!»

Προς:  1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ

          ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟ

2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΗ

Κοινοποίηση:

Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

κα ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Βουλευτή Ν. Καστοριάς κα ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

Βουλευτή Ν. Καστοριάς κ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΖΗΣΗ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Προβλήματα σχετικά με το μέτρο της “ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ”

Σήμερα δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ Α.1076/2020, στην οποία αναλύεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης για το μέτρο της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής”, την οποία με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν οι επιχειρήσεις της χώρας, σαν ένα μέτρο ανακούφισης, στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Δυστυχώς, όμως, με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώνουμε πως η διαδικασία υποβολής απαιτεί μία σωρία παραμέτρων και οικονομικών στοιχείων, τα οποία, δεδομένων των συνθηκών, είναι αδύνατο να υπολογιστούν, ώστε να συμπληρωθούν στις αιτήσεις:

Για την αρχική υποβολή της αίτησης απαιτείται η καταχώρηση του συνόλου των εσόδων του Α’ τριμήνου 2020 (για τις επιxειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία) ή του μηνός Μαρτίου (για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία), για τις δε μη υποκείμενες σε ΦΠΑ επιχειρήσεις μια σωρία οικονομικών στοιχείων που αφορούν τόσο το φορολογικό έτος 2019 όσο και το Α’ τρίμηνο του 2020.

Στην πορεία των αιτήσεων, απαιτείται η καταχώρηση των μηνιαίων εσόδων για το υπόλοιπο του φορολογικού έτους 2020 μέχρι την 10η ημέρα του επομένου μήνα.

Αψηφώντας το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο των απαιτούμενων υποβολών, θεωρούμε ότι έχετε παραβλέψει πολλούς ανασταλτικούς παράγοντες:

Τις τελευταίες εβδομάδες, το σύνολο του κλάδου των λογιστών (αυτών των άμισθων συνεργατών σας), ασχολούνται με τις διαρκείς επαναλαμβανόμενες διορθώσεις και υποβολές αιτήσεων που σχετίζονται με τη δυσάρεστη κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν πουθενά ξεκάθαροι όροι και προϋποθέσεις καθώς και ο τρόπος υπολογισμού της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ώστε να μπορεί ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να “ζυγίσει” τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ.

Η επικοινωνία με τους πελάτες μας γίνεται πλέον χωρίς προσωπική επαφή, κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, με ό,τι προβλήματα αυτό δημιουργεί, προσπαθώντας να προασπίσουμε την υγεία τόσο τη δική μας, όσο και των οικογενειών μας. Προσπαθούμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων είτε έχει κλείσει με Απόφαση Αρχής, είτε έχει αναστείλει τη λειτουργία, σε μια προσπάθεια περιορισμού των εξόδων και προάσπισης της υγείας.

Από τα παραπάνω, είναι ευνόητο πως έχει ανασταλεί η παραλαβή παραστατικών από το σύνολο των επιχειρήσεων, τα οποία είναι αδύνατο να απολυμανθούν για αποφυγή μετάδοση του ιού. Αυτός  εξ’ άλλου είναι και ο λόγος που επανειλημμένα έχουμε ζητήσει αναβολή των προθεσμιών υποβολής  Φ.Π.Α. και λοιπών φορολογικών εντύπων (αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση!).

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (όπως και άλλες περιοχές της χώρας) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ για 12 ώρες ημερησίως, με περιορισμό μετακινήσεων για τις υπόλοιπες 12. Αυτή τη στιγμή, ανοιχτά είναι μόνο τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ; Και ακόμη και αν είχαμε, πιστεύετε πως υπάρχει η χρονική επάρκεια προετοιμασίας όλων αυτών των στοιχείων;

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ! Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται όχι μόνο η άσκοπη μετακίνηση αλλά και η έξοδος από το σπίτι! ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ! ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ!!

Στην ίδια θέση θα αρχίσουν να βρίσκονται και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Έχετε την εντύπωση, πως ακόμη και αν είχαμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας, πως υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την επεξεργασία τους;

Κατόπιν των ανωτέρω:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ. Ζούμε σε μια περιοχή με τεράστια έξαρση του φαινομένου, προσπαθούμε ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ και ταυτόχρονα να σταθούμε αρωγοί στην υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και συμπαραστάτες σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ώστε με μια απλή αίτηση να κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης των επιχειρήσεων στο μέτρο της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής”. Τα πλήρη οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα αντλήσετε από τις υπόλοιπες εφαρμογές που λειτουργούν στην Α.Α.Δ.Ε., έστω και ετεροχρονισμένα.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ της χρηματοδότησης, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα αξιολόγησης από τους ενδιαφερόμενους.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΛΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ 30η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, με δυνατότητα παράτασης.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΥΧΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του έτους 2020, λόγω των αντικειμενικών προβλημάτων που έχουμε προαναφέρει.

Οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν και δύσκολες αποφάσεις, απαιτούν θυσίες από όλους, χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Ο κλάδος των λογιστών ήταν και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των Κυβερνήσεων και Διοικήσεων. Όμως ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΔΕ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ να αντιληφθείτε τα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν πλέον στην διεκπεραίωση των υπηρεσιών μας και να βοηθήστε τις επιχειρήσεις ΧΩΡΙΣ να ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ τον απεγνωσμένο κλάδο των λογιστών!

Δεν ζητούμε πια, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταθείτε δίπλα και σε μας, τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ σας, όπως μας αποκαλείτε, για να σταθούμε στις οικογένειές μας, να σταθούμε δίπλα στους πελάτες και συνεργάτες μας, να σταθούμε δίπλα σας, υγιείς , αυτές τις δύσκολές ώρες. Αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του κακού. ΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΞΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Με εκτίμηση ,

το Δ.Σ.

η Πρόεδρος

Παπακωνσταντίνου Βασιλική

η Γενική Γραμματέας

Γκατσώνη Ελευθερία

ο  Αντιπρόεδρος

Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος

ο Ταμίας

Ιασωνίδης Ιάσων

τα Μέλη

Αντωνίου Ανδρέας

Θυμιοπούλου Αλίκη

Ράτσου Αθηνά

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria