Ρωσικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα υπόσχεται να ανοίξει ξενοδοχεία τον Ιούνιο και να εισαγάγει «διαβατήρια υγείας» για τους τουρίστες - OlaDeka

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα υπόσχεται να ανοίξει ξενοδοχεία τον Ιούνιο και να εισαγάγει «διαβατήρια υγείας» για τους τουρίστες

Η κυβέρνηση της Ελλάδας σταδιακά, κατά τον Μάιο-Ιούνιο, σχεδιάζει να επαναφέρει τη λειτουργία της οικονομίας και της κανονικής δημόσιας ζωής. Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Γεραπετρίτη, από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν τα καταστήματα, κομμωτήρια, εκκλησίες και από τον Ιούνιο εάν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πολυκαταστήματα, θέατρα, μουσεία και ξενοδοχεία. Την ίδια στιγμή, θα ισχύουν παντού αυστηρά πρωτόκολλα υγείας.

Ο Υπουργός αναφέρει πως ο τουρισμός θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο και τα ελληνικά θέρετρα, τα οποία επηρεάστηκαν ελάχιστα από τον κορονοϊό, θα είναι «εξαιρετικά δημοφιλή το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Χάρη Θεοχάρη, η σεζόν 2020 με κανονικό ρυθμό θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο και θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες. Είναι πιθανό ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης θα καλύψει επίσης τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Οι τουρίστες θα χρειαστούν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό πριν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Οι Ελληνικές αρχές συζητούν με τις Ευρωπαϊκές αρχές τα μέτρα «ασφαλούς εισόδου», που θα ισχύουν για όλους τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο. Αναλύεται επίσης το σχέδιο για ένα γρήγορο τεστ για τον ιό για τους ξένους κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα θα χρειαστούν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας των επισκεπτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προκαλέσουν εμπιστοσύνη των τουριστών.

Στην καλύτερη περίπτωση μετά από πανδημία, ο ελληνικός τουρισμός θα χάσει το 50% των εσόδων σε σύγκριση με πέρυσι. Στη χειρότερη περίπτωση, η μείωση των εσόδων θα είναι 75%.

Τουρισμός

Από τι εξαρτάται η έναρξη της σεζόν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες που πουλάνε
πακέτα για Ελλάδα, η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, η οποία δίνει αντικειμενικούς λόγους για την επανέναρξη του τουρισμού στη χώρα.

«Η Ελλάδα πολύ υπεύθυνα αντιμετώπισε τον κορoνοϊό. Εισήχθησαν άμεσα σκληρά μέτρα που βοήθησαν στον περιορισμό της επιδημίας. Πάνω από τρεις εβδομάδες δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα COVID-19 στην Κρήτη και στη Ρόδο, στην Πελοπόννησο για τις τελευταίες 26 ημέρες. Από τον Μάιο ξεκινάει η σταδιακή άρση των μέτρων, ανοίγουν καταστήματα και άλλες εγκαταστάσεις. Τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα για την έναρξη της σεζόν. Αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς οι χώρες που στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα θα καταργήσουν τους περιορισμούς τους», δήλωσε ο Διευθυντής της TEZ TOURGreece Δημήτρης Χαριτίδης.

Τα Ελληνικά θέρετρα περιμένουν τους Ρώσους

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΤΟ Mouzenidis Travel
Αλέξανδρο Τσανδεκίδη, τα ξενοδοχεία, τα ταξιδιωτικά γραφεία και άλλοι συμμετέχοντες στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία θα
αποφασίσουν για την επανάληψη της λειτουργίας για τον Ιούνιο βάσει των δικών τους οικονομικών καταστάσεων.

Όπως σημειώνει ο κ. Τσαντεκίδη, είναι πιθανό ότι ένα ορισμένο
ποσοστό ξενοδοχείων στη σεζόν 2020 δεν θα ανοίξει καθόλου, όμως τα περισσότερα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τη ρωσική αγορά θα δουλέψουν. Τα Ελληνικά ξενοδοχεία βασίζονται σε Ρώσους τουρίστες. «Η συμβολή της Ρωσικής αγοράς στην τουριστική περίοδο 2020 θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι Ρώσοι επισκέπτες είναι πολύ ευπρόσδεκτοι», λέει ο κ. Τσαντεκίδης.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτίδη, το 99% των ξενοδοχείων στην Ελλάδα δέχτηκαν την αλλαγή ημερομηνίας για τις κρατήσεις με την ίδια τιμή.

PRO VISA

Τουρισμός

Εμπειρογνώμονες σχολίασαν την πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών να εκδίδουν εθνικές θεωρήσεις ή Pro-viza όπως κάνει η Κύπρος. Η πρόταση του Υπουργείου τουρισμού της Ελλάδας έχει σταλεί στις αρχές της ΕΕ.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, είναι απίθανο η ΕΕ να επιτρέψει την καθιέρωση ενός τόσο απλουστευμένου καθεστώτος: αλλιώς η ΕΕ θα πρέπει να «αναπαράγει» αυτό το σύστημα σε άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να ελαχιστοποιήσουν τις διαδικασίες θεώρησης για την ταχεία αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Τσανδεκίδη, εν πάση περιπτώσει, οι
Ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία θα εξυπηρετήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους μετά την άρση της καραντίνας (τώρα τα viza center της Ελλάδας είναι κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου) και θα είναι σε θέση να κανονίσουν την έκδοση θεωρήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπολογίζοντας τον χρόνο για την υποβολή και επεξεργασία αιτήσεων σε viza center η βίζα θα εκδοθεί σε 3-4 εργάσιμες ημέρες. Ο κ. Τσανδεκίδη επίσης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι η Ελληνική πλευρά για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των Ρώσων τουριστών μπορεί πάλι να εκδίδει βίζες για 2-3 χρόνια όπως ήταν το 2016: τότε το ποσοστό πολλαπλών θεωρήσεων ήταν 75-80%.

Mε πληροφορίες από: atorus.ru

Via

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria