“Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης” από το Δήμο Καστοριάς στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας - OlaDeka

“Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης” από το Δήμο Καστοριάς στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας

Δηλώσεις του Δημάρχου Καστοριάς, με μηνύματα, ευχαριστίες κι ευχές

Με αφορμή τη μαραθώνια στην κυριολεξία προσπάθεια που πραγματοποιεί ο Δήμος Καστοριάς, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, προσπαθώντας να υποστηρίξει και να εφαρμόσει τις αποφάσεις και τις εντολές των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης παρουσίασε σήμερα πολλές και αφανείς δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που έγιναν και γίνονται αθόρυβα και διακριτικά.

Ειδική αναφορά έκανε στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας, τους οποίους ευχαρίστησε για την κατανόηση και την υπομονή τους και κυρίως για την υπευθυνότητα που δείχνουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Κάτι, που όπως σημείωσε, μας το επιβεβαιώνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά δίπλα τους. Τα στελέχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που τους φροντίζουν καθημερινά, με εξαντλητικά ωράρια, αλλά με τεράστια προθυμία και υπέρμετρο ζήλο ανιδιοτελούς προσφοράς και ανθρωπιάς. 

Ο Δήμος Καστοριάς εντείνει την κοινωνική του προσφορά και κάνει το αυτονόητο. Βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή της μάχης και δίπλα στους πολίτες. Αυτές τις άγιες ημέρες, κανένας συνδημότης μας, στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν θα μείνει μόνος και κανείς δεν θα στερηθεί τα αναγκαία αγαθά ενόψει του Πάσχα. 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ευχαρίστησε:

  • Δωρητές και εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια και το μήνυμα αλληλεγγύης και συλλογικής προσπάθειας που εκπέμπουν μέσα από αυτήν, όπως επίσης τους θεσμικούς παράγοντες και τα σώματα ασφαλείας για την άψογη συνεργασία. 
  • Στελέχη, διοικητικό προσωπικό, υπαλλήλους, εργαζόμενους του Δήμου Καστοριάς, καθώς επίσης  Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και τους συνεργάτες του, οι οποίοι αψηφώντας ώρες και μέρες υπηρεσίας, βρίσκονται στο καθήκον για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των δημοτών.  

Στους ίδιους ακριβώς ρυθμούς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Με ανεξάντλητη δύναμη και υπομονή και με την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα τα καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κρίση ακόμη πιο δυνατοί για να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε όσα δικαιούμαστε για τον τόπο μας. 

Και στέλνοντας τις ευχές του ενόψει του Πάσχα συμπλήρωσε: Παίρνουμε δύναμη από το φως της Ανάστασης. Στέλνουμε ένα φωτεινό μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε κάθε συνάνθρωπό μας. Χρόνια Πολλά σε κάθε οικογένεια με υγεία και υπομονή!

Αναλυτικά όλα τα σημεία των δηλώσεων του Δημάρχου Καστοριάς:

Σημαντικότερες δράσεις:

  • Συνεχής Καθαριότητα και απολυμάνσεις κοινόχρηστων δημοτικών χώρων
  • Καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορους συνδημότες μας και ανθρώπους με ιδιαίτερες ανάγκες.
  • Προμήθεια επιπλέον ξυλείας σε νοικοκυριά τις ημέρες της αναπάντεχης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
  • Καθημερινή εξυπηρέτηση 120 συμπολιτών μας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Καθημερινό μαγείρεμα και διανομή φαγητού σε άπορες οικογένειες, με επίταξη των μαγείρων από τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.
  • Διανομή 800 κιλά τροφής σε φιλοζωικές οργανώσεις και φιλόζωους.
  • Μέριμνα για τον εφοδιασμό του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς.
  • Φροντίδα για είδη πρώτης ανάγκης για το Γηροκομείο Καστοριάς και εξασφάλιση του πασχαλινού γεύματος για τους τροφίμους.

Ενώ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα πραγματοποιούνται απανωτές διανομές τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε όλα τα σπίτια και στους 6 οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας, που υπάρχουν 5.500 συνδημότες μας. Στόχος, μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, είναι να πάρει στη συγκεκριμένη περιοχή τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια. Ενώ το ίδιο θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Για την παράταση των περιοριστικών μέτρων:

  • Ήταν μία απόφαση που την είδαμε με απογοήτευση. Με κατεπείγον έγγραφο, ενημερώσαμε για την κατάσταση, η οποία έχει ομαλοποιηθεί, με καταγραφή όλων των στοιχείων. 
  • Αν κάποιος επιβαρύνεται πιο πολύ απ’ όλους με την απόφαση αυτή είναι ο Δήμος Καστοριάς, έχοντας την μέριμνα 5.500 ανθρώπων και εκατοντάδων επαγγελματιών σε 6 διαφορετικούς οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας. Παρ’ όλα αυτά όμως, όλες οι υπηρεσίες και οι δομές, εργάζονται ακατάπαυστα με υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φροντίσουν και να εξασφαλίσουν την καθημερινότητά τους.

Για την Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης:    

  • Από την πρώτη στιγμή, εξέφρασα την αντίθεσή μου για ενδεχόμενο “καραντίνας”. Είτε με δηλώσεις, είτε στις συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων, είτε εγγράφως.
  • Η έννοια της λέξης «καραντίνα» είναι μία. Επομένως αυτό που ζητήθηκε, εγκαίρως μάλιστα, ήταν στις 12/3 να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα για την περιοχή μας, απ’ ότι ίσχυε για την υπόλοιπη Ελλάδα, με ειδική μνεία για το Νοσοκομείο Καστοριάς. Και στις 15/3, νέο έγγραφο των τοπικών φορέων, με το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο, κατόπιν όμως σχετικών εισηγήσεων όλων των αρμόδιων υγειονομικών και επιστημονικών φορέων.
  • Ο Δήμος Καστοριάς είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις εντολές και να εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην κυβέρνηση από τα αρμόδια όργανά της.
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το εκτελεστικό όργανο σε αυτή την «αλυσίδα» για να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Και το κάνει με αμείωτη διάθεση προσφοράς προς τους συνδημότες μας. Πολλές φορές μάλιστα με δράσεις και ενέργειες που είναι πάνω από τις δυνατότητες και πέρα από τις αρμοδιότητές της. Και κυρίως χωρίς να έχει την απαιτούμενη βοήθεια από κανέναν.

Την ώρα που δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές όλων μας, υπάρχουν δυστυχώς και ορισμένοι, που χωρίς να είναι ενημερωμένοι και ξεχνώντας ή παραβλέποντας γεγονότα και ημερομηνίες, εκτίθενται ανεπανόρθωτα, ασκώντας κριτική εκ του ασφαλούς και από τον καναπέ τους…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria