Πέτσας: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 4 Μαΐου - OlaDeka

Πέτσας: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 4 Μαΐου

Την επόμενη εβδομάδα το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την παράταση για μια εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων που έληγαν στις 27 Απριλίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Απριλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε τα μέτρα παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου επαναλαμβάνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσεις για τη μετάβαση στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η μετάβαση θα είναι σταδιακή και θα γίνει με σχέδιο και συγκροτημένα.

«Συνεχίζουμε να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, αποφεύγουμε επαφές και τηρούμε αποστάσεις, τηρούμε τα μέτρα συλλογικής προστασίας που θα μας δείξουν οι ειδικοί» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άνοιγμα καταστημάτων χωρίς sms

Η παράταση της μιας εβδομάδας για τα περιοριστικά μέτρα προγραμματίζεται να συμπέσει με την ταυτόχρονη κατάργηση της υποχρέωσης των πολιτών να ενημερώνουν για τις μετακινήσεις τους με μήνυμα κινητής τηλεφωνίας στο 13033 ή τη σχετική βεβαίωση, με το άνοιγμα των καταστημάτων. Η κυβερνητική «πρόθεση πάντα με γνώμονα την γνώμη των ειδικών είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής sms ή του σχετικού εγγράφου που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις» επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχολεία είπε ότι περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών για την ιεράρχηση και τη σειρά κάθε επόμενης φάσης.

«Όλα αυτά θα σταθμίζονται και θα αξιολογούνται καθημερινά γιατί η μάχη γίνεται με τον κορονοϊό γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι θα χρειαστεί να προστατευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα είναι στις τελευταίες φάσεις του σχεδίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria