Ο Γιάννης Βρούτσης οφείλει να απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης των ΚΕΚ αλλιώς λοιμώχθηκε ανεπανόρθωτα - OlaDeka

Ο Γιάννης Βρούτσης οφείλει να απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης των ΚΕΚ αλλιώς λοιμώχθηκε ανεπανόρθωτα

Ο Διευθυντής του Flash.gr Γιώργος Καραμέρος, γράφει για την απίθανη ιστορία με τα ΚΕΚ και το σοβαρό πολιτικό και ηθικό ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα

Για να είμαι ειλικρινής και ταυτόχρονα απολογητικός, όταν πριν πέντε μέρες στο flash.gr πρωτογράφτηκε το θέμα με τα ΚΕΚ η συντάκτρια έβαλε αρχικά το «Σκόιλ Ελικίκου λοιμώχθηκαν» στον τίτλο, και είχαμε ένα debate. «Τι  Σκόιλ Ελικίκου και βλακείες, κανείς δεν θα το καταλάβει. Γράψε ΚΕΚ: Διασπάθιση Δημοσίου Χρήματος»  έλεγα εγώ. «Θα δεις τι έχει να γίνει» επέμενε η καλή συνεργάτιδα, που τελικά υποχώρησε ως προς τον τίτλο αλλά έγραψε καμιά δεκαριά άλλα απίθανα για την απίστευτη αυτή υπόθεση τις τελευταίες μέρες.

Μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγανάκτησε! Και πως να μην αγανακτείς όταν βλέπεις 80 εκατομμύρια ευρώ να οδεύουν σε τσέπες επιτήδειων ΚΕΚ!

Τα γλιτώσαμε λοιπόν και μπράβο στον πρωθυπουργό, που πριν πάει στη βουλή για τη μάχη του «Σκοιλ Ελικικού» με τον Τσίπρα, που και ‘γω την έχασα όπως σας προείπα από τη συνεργάτιδα, μάζεψε το θέμα, παρά τις πολεμικές ιαχές υπουργών του το πρωί στα τηλεπαράθυρα που φώναζαν με ύφος Νίκου Ρίζου «φέρτε μου έναν συριζαίο να τον σκίσω».

Λίγες ώρες αργότερα ο Νίκος Ρίζος των τηλεπαράθυρων, πρέπει να δαγκωνότανε όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε να αποσύρει την υπόθεση «Voucher 600 ευρώ μέσω ΚΕΚ και χασούρα 80 εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο ταμείο»

Διάβασα λοιπόν προσεκτικά την ανακοίνωση του Υπουργού Γιάννη Βρούτση που συνόδευε την απόφαση. Λέει:

[….] Επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher). [….]Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. [……] Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις. […..] Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται»

Ο κύριος Υπουργός επικαλείται ευθέως το «Σκόιλ Ελικίκου» το «λοιμώχθηκαν» και το «Μέτζη του Νεόκτη» για την απόσυρση των ΚΕΚ. Την έλλειψη ποιότητας δηλαδή που καταδεικνύουν οι αστείες λέξεις που προέκυψαν στα διάφορα κείμενα από την πρόχειρη μετάφραση στον goolge translator στις επίμαχες πλατφόρμες Είναι αυτός όμως ο πραγματικός λόγος της μεταστροφής;

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του κ. Βρούτση για τις στενότατες οικογενειακές και εταιρικές σχέσεις της (με ΦΕΚ) ειδικής συνεργάτιδός του δικηγόρου κ. Ευγενίας Παπαβασιλείου με τα ΚΕΚ που θα εισέπρατταν τα περισσότερα από τα 80 εκατομμύρια ευρώ δεν απαντήθηκαν 

Το πολιτικό και ηθικό ζήτημα είναι ανοικτό και εξόχως σοβαρό. Και αν δεν απαντήσει ο κ. Βρούτσης, «λοιμώχθηκε» ανεπανόρθωτα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria