Λαϊκή Συσπείρωση Καστοριάς: Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” - OlaDeka

Λαϊκή Συσπείρωση Καστοριάς: Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Η Δημοτική αρχή της Καστοριάς να πληρώσει τώρα τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που παραμένουν για 4ο μήνα απλήρωτοι

Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αυτό το διάστημα συμβάλλουν καθοριστικά, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό του Δήμου Καστοριάς, στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι εκείνοι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που δίνουν τη μάχη καθημερινά για να βρεθούν στο πλευρό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της πόλης μας και μάλιστα χωρίς όλο το προηγούμενο διάστημα να έχει ενισχυθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία σε μέσα και προσωπικό από την κυβέρνηση, την τωρινή αλλά και την προηγούμενη.

Κοντά σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι του προγράμματος βιώνουν την εργασιακή ομηρία για πάνω από μια 15ετία, όπως φυσικά και τα πολύ μεγάλα διαστήματα απληρωσιάς από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την ΕΕ, καθώς οι πόροι προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Αντί λοιπόν οι εργαζόμενοι να επιβραβευτούν με κάποιο επίδομα ή δώρο Πάσχα, όπως οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την Πολιτική Προστασία, παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες! Τόσο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους του που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η δημοτική αρχή Καστοριάς, πέρα από το να επικαλείται την ατομική ευθύνη των πολιτών, καλά θα κάνει να αναλάβει την θεσμική – κρατική της ευθύνη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα των 4 μηνών που τους οφείλονται.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καστοριάς καλεί τους εργαζόμενους στον δήμο, όπως και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να μη δεχθούν να βάλουν σε «καραντίνα» τα δικαιώματά τους με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. Να παλέψουν τώρα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης για:

  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ενίσχυση του προγράμματος βοήθεια στο Σπίτι.
  • Άμεση χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης για όλους τους εργαζόμενους. Απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού εργασίας. Άμεση πρόσληψη γιατρού εργασίας.

Καστοριά, 06/04/2020

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria