Κορονοϊός Τσιόδρας 99 νέα κρούσματα - 1.613 συνολικά - 59 θάνατοι - OlaDeka

Κορονοϊός Τσιόδρας 99 νέα κρούσματα – 1.613 συνολικά – 59 θάνατοι

Κορονοϊός Τσιόδρας: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 99 νέα κρούσματα. Συνολικά στη χώρα μας νοσούν 1.613 άνθρωποι, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 59. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης σε νέο πειραματικό φάρμακο.

Κορονοϊός Τσιόδρας: Στα 1.613 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 99 νέα περιστατικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι έξι άνθρωπο κατέληξαν σήμερα στη χώρα μας από τον κορονοϊό, με το σύνολο των θανάτων έως τώρα να φτάνει στους 59. Ο ίδιος τόνισε ότι 92 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι (23 είναι γυναίκες). Η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη, ενώ το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Πρόσθεσε ότι 11 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Σημείωσε ότι οι 119 είναι από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ 335 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 563 με ήδη γνωστά κρούσματα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης σε νέο πειραματικό φάρμακο, επισημαίνοντας ότι η Ακαδημία επιστημών της Κίνας σημειώνει πρόοδο. Ο ίδιος χαρακτήρισε το φάρμακο «πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19».




Προχώρησε και σε έκκληση προς όλους, λέγοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό». Και πρόσθεσε: «Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα». Κάλεσε, παράλληλα, συναδέλφους κι άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες.

Όπως τόνισε, βλέπει την πορεία της πανδημίας με συγκρατημένη αισιοδοξία, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς. Μπορούμε να χαρούμε, αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο, συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων. (…) Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε. «Ας μείνουμε σπίτι για να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς των ΜΕΘ να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους», τόνισε.


Δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κίνησης πολιτών στις παραλίες σε Πάτρα και Βόλο.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλο από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη», τόνισε και ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα».

Έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο Βενιζέλος και 216 αρνητικοί στον ιό.Γνωστοποίησε ότι οι επιβαίνοντες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που δεν νοσούν από κορονοϊό θα μεταφερθούν απόψε σε ξενοδοχεία στην Αθήνα.

Ο ίδιος επανέλαβε εμφατικά ότι συνεχίζεται η προσπάθεια, καλώντας εκ νέου τους πολίτες να «μένουν στο σπίτι».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria