Κορονοϊός Τσιόδρας: 27 νέα κρούσματα - τουλάχιστον 1.514 συνολικά - 53 θάνατοι - OlaDeka

Κορονοϊός Τσιόδρας: 27 νέα κρούσματα – τουλάχιστον 1.514 συνολικά – 53 θάνατοι

«Αν ακολουθούσαμε την τακτική της Ισπανίας, θα είχαμε 2.265 νεκρούς» –

Κορονοϊός Τσιόδρας: Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι 91 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, 9 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ συνολικά υπάρχουν 53 θάνατοι.

Κορονοϊός Τσιόδρας: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 27 νέα περιστατικά στο γενικό πληθυσμό και 23 στην προσφυγική δομή της Ριτσώνας, σημειώνοντας ότι έως λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη Τύπου υπήρχαν συνολικά 1.514 κρούσματα, χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αμέσως μετά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 119 κρούσματα covid19 στο «Ελ. Βενιζέλος» και όσοι βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν στο πλοίο για 14 μέρες, ενώ όσοι βρέθηκαν αρνητικοί (259) θα αποχωρήσουν. Δύο δείγματα θα επανελεγχθούν. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι χωρίς συμπτώματα, θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι 91 ασθενείς (16 γυναίκες) νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 65 έτη και σε ποσοστό 75% με κάποιο υποκείμενο νόσημα. Η χώρα μας έχει 53 θανάτους με μέση ηλικία τα 72 έτη. Επίσης, ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Οι δηλώσεις Τσιόδρα


Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα κρούσματα στο πλοίο, είπε: «Κλειστοί πληθυσμοί, 30% των ανθρώπων μολύνθηκαν, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.  Τα μέτρα παραμένουν ίδια για όλους μας». 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η δομή της Ριτσώνας έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Πρόσθεσε ότι απ’ όσους βρέθηκαν θετικοί, ουδείς νοσεί και ουδείς έχει συμπτώματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι αποφασίστηκε η αναστολή όλων των εργοταξίων και οικοδομικών εργασιών στην Μύκονο για 14 μέρες.


Οι δηλώσεις Χαρδαλιά


«Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την επιδημία ως το καλοκαίρι, δεν θέλουμε να εκτεθούμε όλοι στον ιό τώρα.  Όλοι μπορούμε να κολλήσουμε ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλουμε να στρεσάρουμε το σύστημα υγείας όλοι μαζί. Τα μέτρα επαναξιολογούνται όλη την ώρα. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας στο χρόνο», είπε ο κ. Τσιόδρας, για να υπογραμμίσει: «Αν ακολουθούσαμε την τακτική της Ισπανίας, θα είχαμε 2.265 νεκρούς».

Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα άσκησης, ο κ. Τσιόδρας είπε: «O εγκλεισμός δεν σημαίνει αποκλεισμός από οποιαδήποτε άσκηση και δραστηριότητα, δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι μένω στο σπίτι μου ξάπλα, δεν απαγορεύεται η άσκηση έξω με μια απόσταση ασφαλείας». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να διατηρηθεί το επίπεδο υγείας του πληθυσμού σε ένα καλό επίπεδο», για να συμπληρώσει: «Θέλει προσοχή ο συνωστισμός, η μισή ώρα περπάτημα είναι τέλεια δραστηριότητα και βοηθά την καρδιά, τον μεταβολισμό, την ευεξία του ανθρώπου».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε εμφατικά ότι «αν τηρούμε αυστηρά τα μέτρα δεν υπάρχει λόγος λήψης επιπλέον μέτρων».


Θύματα

Μια 90χρονη από την Καστοριά είναι το 53ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και το 8ο στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Η 90χρονη από την Χρυσή, άφησε την τελευταία της πνοή στο ΑΧΕΠΑ, ενώ σε πρώτη φάση είχε νοσηλευθεί στα Γρεβενά.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε ο θάνατος μιας 78χρονης γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Φούστανη, στην Έδεσσα, το χωριό που εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων μπήκε σε καραντίνα. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες. Εκεί την είχαν μεταφέρει από τη Φούστανη Πέλλας από όπου κατάγεται -σύμφωνα με πληροφορίες- τα παιδιά της ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με κατοίκους της Φούστανης που επικαλείται το pellanews.gr, η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της 78χρονης ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, 1η Απριλίου, η κοινότητα Φούστανη της Δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου του δήμου Αλμωπίας στην Έδεσσα έχει τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου.

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό πως το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ένας 51χρονος από την Καστοριά, το έβδομο θύμα από τη συγκεκριμένη περιοχή. Ο ασθενής -σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης- ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο άτυχος 51χρονος νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάσει τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.

Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης ένας 51χρονος άνδρας  στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης

Από τους συνολικά 53 νεκρούς οι 39 είναι άνδρες και οι 14 γυναίκες με το 94% να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή να είναι μεγάλης ηλικίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria