Καστοριανός γιατρός:«Σε δέκα μέρες ξεμπερδεύουμε»! - OlaDeka

Καστοριανός γιατρός:«Σε δέκα μέρες ξεμπερδεύουμε»!

ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΙ: «Ο ΑΛΜΠΕΡΤΑΛΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΠΡΩΤΟΣ»

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε δώδεκα (12) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαπέντε (15) ασθενείς, εκ των οποίων οι έντεκα (11) θετικοί, οι δύο (2) αρνητικοί και δύο (2) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν είκοσι ένα (21) αποτελέσματα εκ των οποίων τα είκοσι (20) είναι αρνητικά και το ένα (1) θετικό.
Ένας (1) ασθενής αποθεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο

Αυτή είναι η τελευταία (11/04/20) ημερήσια αναφορά COVID-19 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Καστοριά. Βέβαια για ακόμη μία φορά η ΠΔΜ αποφεύγει να αναφέρει συνολικό αριθμό κρουσμάτων ανά νομό. Κάτι που λίγο αργότερα έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Σαββόπουλος εκτιμώντας ότι τα συνολικά κρούσματα στην Καστοριά έχουν φτάσει πλέον τα 80.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες είχαμε μία εισαγωγή χθες και στις 12 δειγματοληψίες της επίσημης αναφοράς περιλαμβάνονται εκτός των άλλων, επαναληπτικές δειγματοληψίες και άλλες που γίνονται σε άτομα που δεν νοσηλεύονται αλλά έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα καθώς και περιπτώσεις συμπολιτών μας που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή να επισκέφτηκαν ύποπτους για διασπορά χώρους.

ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ

«Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε ύφεση. Εάν, το τονίζω, εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία θα έχουμε ξεπεράσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα σε δέκα μέρες περίπου από σήμερα. Θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. θα μπορούσαμε να μην φτάσουμε σε αυτά τα δεδομένα. Εάν η πολιτεία είχε λάβει εγκαίρως, ειδικά για την Καστοριά που προηγούνταν κατά πολύ, τα μέτρα που πήρε αργότερα σε όλη την Ελλάδα, τα νούμερα και τα αποτελέσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Δεν ασχολήθηκαν μαζί μας όταν έπρεπε, δεν ελήφθησαν μέτρα όταν έπρεπε, ταλαιπώρησαν κλάδους και κοινωνικές ομάδες, αναστάτωσαν μια ολόκληρη κοινωνία, στιγμάτισαν πανελλαδικά μια ολόκληρη περιοχή και κυρίως, με όλα αυτά, είχαμε τον σοβαρότατο αυτό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών» αναφέρει στο oladeka.com καστοριανός ιατρός.

ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ, ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι παιάνες για την πανελλαδική αντιμετώπιση (που και αυτή συζητιέται, γιατί οι χώρες σαν την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ, είναι εντελώς διαφορετικές περιοχές σε επίπεδο εξωστρέφειας και επαφής με όλο τον κόσμο – φανταστείτε να έσκαγε σε μας ο κορονοϊός εν μέσω τουριστικής σεζόν με μερικά εκατομμύρια τουρίστες και χιλιάδες από αυτούς γεμάτους ιικό φορτίο), οι ανατριχιαστικά συγκινητικοί αυτοί παιάνες, έμπλεοι εθνικής υπερηφάνιας και με αρκετή δόση φωσκολικής συναισθηματικής φόρτισης λοιπόν, κουκουλώνουν την εγκληματική και ανάλγητη αντιμετώπιση της Καστοριάς, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ακόμη και όταν οι αρμόδιοι της πολιτείας επισκέφτηκαν τη γειτονιά μας, πέρασαν από δίπλα (Βόιο) και δεν πάτησαν το πόδι τους στην Καστοριά.

Ο ΑΛΜΠΕΡΤΑΛΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΠΡΩΤΟΣ

Όταν οι γουναράδες ήρθαν, στο Ελ. Βενιζέλος δεν τους περίμενε ούτε φύλακας του αεροδρομίου. Όταν πήγαν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν, τους ανέφεραν ότι κορονοϊός και εντολές για αντιμετώπιση του από τον ΕΟΔΥ ή το υπουργείο Υγείας δεν υπάρχουν! Όταν πολλοί συμπτωματικοί ή μη από αυτούς πήραν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και ρώτησαν τι να κάνουν, τους είπαν δεν έχετε πρόβλημα. Και μετά άρχισε το γνωστό πανηγύρι με τους γουναράδες να δηλώνουν ότι «εμείς είμαστε νόμιμοι και πήγαμε στο Μιλάνο με τα βρέφη μας, είμαστε υγιείς, δεν είμαστε λεπροί, κυκλοφορούμε κανονικά και πίνουμε τα καφέδια μας και θα δείτε τι θα πάθουν όσοι μας στοχοποιούν!» Και αντί να ζητήσουν ευθύνες και στήριξη στον κλάδο τους που εξετέθη και επλήγη, αντί να αξιοποιήσουν τα δεδομένα προς αναζήτηση βοήθειας και προσοχής από την πολιτεία η οποία έχει και τη μεγαλύτερη αν όχι όλη την ευθύνη, στράφηκαν εναντίον όσων ορθώς ανησύχησαν για την όλη κατάσταση. Στράφηκαν εναντίον εκείνων, που αν δεν αντιδρούσαν, ο πληθυσμός της Καστοριάς θα συνέχισε να ζει ανύποπτος και θα είχε νοσήσει σχεδόν στο σύνολο του, με ότι αυτό συνεπάγεται σε νεκρούς και άλλες σοβαρές επιπτώσεις. Για να μην αναφέρουμε και τον εμπαιγμό από τον κ. Αλμπερτάλι. Υπάρχει μια πληροφορία, ότι οι έλληνες γουνοποιοί πριν την έναρξη της THE ONE MILANO, ανησυχώντας για τις εξελίξεις μετά τις ακυρώσεις δημοπρασιών και άλλων διοργανώσεων αλλά και την τραγική κατάσταση της Κίνας, έθεσαν το ερώτημα για το αν κινδυνεύουν επιχειρηματικά με τη συμμετοχή τους στην ιταλική έκθεση και εάν η έκθεση αυτή έπρεπε να ακυρωθεί αφού η Ιταλία είναι συγκοινωνούν δοχείο με την Κίνα και μεγάλο μέρος του κόσμου. Ο Norberto Albertalli, o ισχυρός άντρας της MI FUR τους ανέφερε ότι εκτός από πρόεδρος της έκθεσης είναι και ηγετικό στέλεχος 6 υγειονομικών ιταλικών μονάδων και τους διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά αφού η χώρα του δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Λίγο αργότερα, οι έλληνες γουνοποιοί έκλαιγαν τα λεφτά τους και όλος ο κόσμος γίνονταν θεατής του ιταλικού δράματος που ακόμη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρόμοια συνέβησαν και με τους εκ των Αγίων Τόπων και με τους εκδρομείς στην Κωνσταντινούπολη κ.α. Και μετά όλα είναι γνωστά. Κρούσματα, δευτερογενής και τριτογενής διασπορά, εντατικές, διασωληνώσεις, νεκροί. Μακάρι να σταματήσουμε εδώ. Και αυτή τη στιγμή οι οιωνοί φαίνονται καλοί. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και εμείς το μυαλό μας, αξιοποιώντας την τραγική αυτή πραγματικότητα μήπως και γίνουμε λίγο πιο σοφοί.

Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria