Καστοριά - 14 οι νεκροί από κορονοϊό. Η δραματική ιστορία του υγιέστατου μέχρι πρότινος Καστοριανού - OlaDeka

Καστοριά – 14 οι νεκροί από κορονοϊό. Η δραματική ιστορία του υγιέστατου μέχρι πρότινος Καστοριανού

Αμείλικτα ερωτήματα για το…θωρακισμένο σύστημα μας

Δεν ακούστηκε και δεν γράφτηκε πουθενά ότι ο 74χρονος που πέθανε χθες Δευτέρα 20 Απριλίου στο ΑΧΕΠΑ όπου είχε διακομιστεί από το Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης έμενε και δραστηριοποιούνταν επί σειρά ετών στην Καστοριά.

Ο Γιώργος Σιώζος κατάγονταν από τη Δαμασκηνιά αλλά έμενε για πολλές δεκαετίες στην Καστοριά όπου διαμένουν και πολλοί άλλοι γνωστοί στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς συγγενείς του. Τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια διέμενε στο πατρικό του στην Δαμασκηνιά όπου τον βρήκε η καραντίνα.

Ο 74χρονος που ήταν υγιέστατος, επικοινωνούσε τακτικά με συγγενείς και φίλους από την Καστοριά. Κάποια στιγμή ανέφερε σε αυτούς ότι παρουσίασε δέκατα πυρετού. Δεν ανησυχούσε αλλά όσο οι μέρες περνούσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έλεγε στους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούσε, ότι ένοιωθε μια αδυναμία. Ένας από τους φίλους του αναφέρει στο oladeka.com ότι κατά τις 12 περίπου μέρες που βρέθηκε στην Δαμασκηνιά επί καραντίνας, δεν τον επισκέφτηκε κανένας γιατρός παρά μόνο επικοινωνούσαν μαζί του τηλεφωνικά και τον συμβούλευαν από απόσταση. Στο τέλος που τα συμπτώματα έγιναν εντονότερα πάρθηκε η απόφαση για διακομιδή στο Μαμάτσειο. «Άσε φίλε, έχω τον διάολο. Νιώθω αδυναμία, θα με πανε στην Κοζάνη…» είναι μερικά από όσα ανέφερε σε φίλο του ο Γιώργος Σιώζος λίγο πριν μεταφερθεί στην νοσοκομείο της Κοζάνης. Σε αυτό το χρονικό σημείο σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είχε κάνει και αιμόπτυση.

ΖΕΥΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 29ης ΜΑΡΤΙΟΥ: «ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ…ΜΙΛΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΔΩ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ…!!!

Το ίδιο διάστημα, ο Δήμαρχος Βοΐου μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, αποκαλύπτει ότι ζήτησε προσωπικό από τον ΕΟΔΥ έστω για το Θεαθήναι (!) αφού το Μαμάτσειο είχε απορροφήσει 4 γιατρούς από τις υγειονομικές μονάδες του δήμου του με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται η πρωτοβάθμια υγεία της περιοχής!

Μετά από όλα αυτά, ο υγιέστατος μέχρι πρότινος Γιώργος Σιώζος μεταφέρεται διασωληνομένος στο ΑΧΕΠΑ όπου και μετά από 25 μέρες νοσηλείας καταλήγει χθες Δευτέρα 20 Απριλίου. Μεγάλη η θλίψη και πολλά τα ερωτηματικά για το…θωρακισμένο σύστημα μας, απέναντι σε όλη αυτή τη ζοφερή ιστορία που έχει χτυπήσει με τόση σφοδρότητα την περιοχή μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria