Και όμως, υπάρχουν γουναράδες που παράγουν δεκάδες χιλιάδες μάσκες... Στη Νέα Υόρκη - OlaDeka

Και όμως, υπάρχουν γουναράδες που παράγουν δεκάδες χιλιάδες μάσκες… Στη Νέα Υόρκη

Οι εταιρείες γούνας της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους κατά τη διάρκεια του lockdown του κορονοϊού.

Η Γκόλφω Καραγιώργου, η οποία είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Garment District Tres Chic Furs, παρήγαγε μαζικά μάσκες μίας χρήσης για να δωρίσει σε όλους από αστυνομικούς και εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, σε γιατρούς και νοσοκόμες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Κανείς δεν χρειάζεται γούνινο παλτό τώρα. Η κατασκευή γούνας αυτή τη στιγμή δεν είναι απαραίτητη, οπότε χρησιμοποιούμε τους πόρους μας για να βοηθήσουμε την κοινότητα έως ότου η παραγωγή επανέλθει στο φυσιολογικό », δήλωσε η κα καραγιώργου στη The Post.

Η Tres Chic Furs έχει έξι υπαλλήλους που αφιερώνουν όλο το χρόνο τους για να φτιάξουν μάσκες, εργάζονται περισσότερες ώρες από το κανονικό από την άνεση των σπιτιών τους.

“Έκανα το κόψιμο και έδωσα το ύφασμα σε μερικούς από τους ανθρώπους μου στο σπίτι για να ράψουν και να κρατήσω τα μέλη της ομάδας μου ασφαλή, να το κάνουν με ασφάλεια”, δήλωσε η γουνοποιός.

«Παράγουμε δεκάδες χιλιάδες μάσκες και τις μοιράζουμε σε ανθρώπους που τις χρειάζονται, κυριολεκτικά με το περάσουμε σε αυτές την τελευταία κλωστή»».

Η κα Καραγιώργου είπε ότι δεν ήταν εύκολο να αλλάξουν ταχύτητα. Οι μάσκες που παράγει είναι εμπορικής ποιότητας, όχι ιατρικής ποιότητας, λόγω της δυσκολίας στην προμήθεια των κατάλληλων υλικών.

“Προσπάθησα παντού να βρω υφάσματα ιατρικής ποιότητας, όλοι προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό. Αν κάνεις κάτι, θέλεις να το κάνεις σωστά, αλλά είναι αδύνατο να το βρεις “, είπε,” Ήμασταν σε θέση να βρούμε μερικά υφάσματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν “

Τα μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν επίσης μπει στον αγώνα για να βοηθήσουν στην κατασκευή εξοπλισμού. Έτσι, δηλώνει η Καραγιώργου, «οι μικρότερες εταιρείες πρέπει επίσης να αναλάβουν το ρόλο τους».

“Ο κορονοϊός έχει δείξει πόσο σημαντικοί είναι οι τοπικοί και μικροί κατασκευαστές που αντιμετωπίζουν την κρίση, η οποία υφίσταται αυτή τη στιγμή και πόσο εύθραυστη είναι η αλυσίδα εφοδιασμού μας”, δήλωσε η Καραγιώργου.

Πρόσθεσε ότι θα ήταν τρομακτικό να δουλέψει για να φτιάξει τον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

«Ήταν περίεργο που κανείς δεν μπορούσε να πηγαίνει στο εργοστάσιό μου και να δουλεύει μόνος του, αλλά πρέπει να κάνουμε τώρα ότι πρέπει με σωστή κοινωνική απόσταση και να βοηθήσουμε ταυτόχρονα», είπε.

Η Καραγιώργου είπε ότι η επιχείρησή της θα αντέξει κορονοϊό, όπως και σε άλλες δύσκολες στιγμές από τότε που ο πατέρας της ξεκίνησε το Tres Chic Furs το 1980.

“Η πόλη προσπάθησε να απαγορεύσει τη βιομηχανία γούνας πέρυσι, και τους πολεμήσαμε, λέγοντας ότι είμαστε τοπικοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και κατασκευαστές και ότι ήμαστε τα θεμέλια της πόλης στα οποία αυτή στηρίζεται. Και αν μη τι άλλο, αυτή η πανδημία έχει δείξει το πόσο σημαντική είναι η τοπική παραγωγή και η μικρή επιχείρηση.

Εκτός από τις μάσκες που κατασκευάζονται, ο τοπικός εμπορικός όμιλος FurNYC αγόρασε και παρέδωσε 5.000 μάσκες KN95 με πιστοποίηση CDC στον Δημοτικό Σύμβουλο Robert Cornegy για δωρεά στα Woodhull και Interfaith Hospitals, τα οποία και τα δύο βρίσκονται στην περιοχή του.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστώ με τη βιομηχανία γούνας σε αυτήν την πρωτοβουλία, να κατασκευάσω μάσκες για ανθρώπους και να προστατεύω με μάσκες KN95 τους ανθρώπους που βρίσκονται στις πρώτες γραμμές των νοσοκομείων.

Ο Κορνέγκι, ο οποίος είπε ότι «δεν είναι μυστικό, υποστηρίζω τη μη απαγόρευση της γούνας στη Νέα Υόρκη», επαίνεσε τη βιομηχανία γούνας ως πρότυπο για άλλες βιομηχανίες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Η πολιτική και η κρίση δημιουργούν μοναδικές συμμαχίες», δήλωσε ο Κορνέγκι στη The Post. “Αυτή είναι μια ευκαιρία για δύο δυνάμεις, έναν πολιτικό και μια μοναδική βιομηχανία, να βοηθήσουν την κοινωνία της Νέας Υόρκης. Όλοι πρέπει να είμαστε σε θέση να συναντηθούμε σε κρίση για να κάνουμε καλό για την πόλη μας. “

THE POST

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria