ΗΠΑ: 2.108 νεκροί σε 24 ώρες – Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - OlaDeka

ΗΠΑ: 2.108 νεκροί σε 24 ώρες – Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

 Κορονοϊός ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες , καθώς σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της περασμένης Παρασκευής καταγράφηκαν 2.108 επιπλέον θάνατοι . Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ξεπέρασαν το όριο του μισού εκατομμυρίου .

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19. Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Τραμπ : «Η παραμονή στο σπίτι οδηγεί επίσης σε θάνατο. Ίσως μια διαφορετική μορφή θανάτου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η παραμονή στο σπίτι οδηγεί επίσης σε θάνατο. Ίσως μια διαφορετική μορφή θανάτου ενώ υποστήριξε πως η απόφασή του για το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η αμερικανική οικονομία μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του νέου κορονοϊού θα είναι η πιο σημαντική απόφαση της ζωής του. «Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω ότι θα είναι η σωστή απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

Στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την κρίση είπε ότι ο καθορισμός μιας πολύ κοντινής ημερομηνίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες και επέμεινε στον κίνδυνο που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να προκαλέσει μια ημερομηνία πολύ μακρινή. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, βασικο μέλος της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης που συμβουλεύει τον Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η άρση των μέτρων περιορισμού δεν θα συμβεί απότομα, αλλά θα είναι σταδιακή και διαφορετική ανάλογα με την περιοχή.

Η κατάσταση βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί να πλησιάζει σε σημείο καμπής στη χώρα. Το πιο διαδεδομένο μοντέλο (IHME), που λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η πανδημία στην Κίνα και την Ευρώπη, αναθεώρησε τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές τον εκτιμώμενο απολογισμό του πρώτου κύματος στις ΗΠΑ: από 93.000 σε 82.000, στη συνέχεια σε 60.000 θανάτους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria