Εργατικό κέντρο: Κάλεσμα στην απεργία της Πρωτομαγιάς - OlaDeka

Εργατικό κέντρο: Κάλεσμα στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες, Νέοι,

    Οι Διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς και του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν.Καστοριάς, τιμώντας το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, απευθύνουν σε όλους θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και ΚΑΛΕΣΜΑ συμμετοχής στην προκηρυχθείσα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς του Εργατικού Κινήματος, τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή, που έχει αποφασίσει η Πολιτεία και οι υγειονομικές Αρχές, για την προστασία της δημόσιας υγείας.  

  Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.

  Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η αλληλεγγύη είναι αντίδοτο στην κρίση αλλά όχι πανάκεια στην κρατική και την εργοδοτική αυθαιρεσία και την εργατική εκμετάλλευση.

  Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μία και μοναδική: Να αποκρούσουμε άμεσα και αποτελεσματικά αυτές τις πολιτικές. Είναι καθήκον μας να υψώσουμε το γρηγορότερο το ανάστημά μας και να οργανώσουμε νέους ταξικούς αγώνες που θα φωτίσουν το μέλλον μας με ελπίδα.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας και Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι η αλληλεγγύη λειτουργεί!  – Για τα συνδικάτα είναι καθήκον η αλληλεγγύη να λειτουργεί για ολόκληρο τον κόσμο!!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!!  –     Ζήτω οι εργατικοί αγώνες!!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΕΑΣ                                                                           ΣΤ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ  Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΡΙΘ.ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦ.ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 20/1970ΠΟΛ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕIO ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 53 ΤΗΛ.  : 2467027687 , FAX:2467028865 

www.ekkastorias.gr  & e-mail : [email protected]

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. : 407                                                           ΚΑΣΤΟΡΙΑ 29/04/2020

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria