ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ - OlaDeka

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

Με πρόσφατη απόφασή σας μετακινήσατε τον αγροτικό γιατρό της Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Με την απόφασή σας αυτή έχετε επιφέρει σοβαρότατο πρόβλημα στις πέντε (5) μεγαλύτερες Κοινότητες του Δήμου μας, καθώς 3.000 περίπου κάτοικοι τυχαίνουν ανεπαρκούς ιατρικής φροντίδας, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κάνουν χρόνια χρήση φαρμάκων.

Παράλληλα, οι άνθρωποι αυτοί μένουν χωρίς δυνατότητα συνταγογράφησης, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε ηλικιωμένοι 70, 80 και 90 χρονών είναι αδύνατο να κάνουν χρήση του νέου συστήματος άυλης συνταγογράφησης. Ως εκ τούτου όσοι μπορούν, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλες δομές υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας  Άργους Ορεστικού, σε μια περίοδο υψηλής επικινδυνότητας, λόγω της εξάπλωσης του Covid 19, διανύοντας μάλιστα μεγάλες αποστάσεις με ανύπαρκτη συγκοινωνία, δεδομένων των συνθηκών.

Σε μια περίοδο που καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες, είναι αδιανόητο να τις ωθούμε ταυτόχρονα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, η οποία πολύ εύκολα μπορεί να καταστεί απειλητική. 

Παρακαλούμε λοιπόν όπως μεριμνήσετε για την παρουσία του συγκεκριμένου αγροτικού γιατρού έστω τρεις (3) φορές την εβδομάδα, στη συγκεκριμένη Δ.Ε., καθώς ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με τους κατοίκους της εδώ και χρόνια. Ίσως με αυτόν τρόπο επιλυθεί, εν μέρει, το πρόβλημα που δημιουργήσατε, πριν να είναι αργά.  

Ο Δήμαρχος 

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria