ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΥΦΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - OlaDeka

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΥΦΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Οι «ασυρματιστές», η αλήθεια και τα μέτρα που μας έσωσαν από τα χειρότερα

Στις 12 Απριλίου είχαμε δημοσιεύσει την άποψη γιατρού της Καστοριάς ο οποίος δήλωνε στο oladeka.com ότι σε δέκα μέρες θα έχουμε ύφεση.

Δέκα μέρες μετά, φαίνεται ότι αυτό επαληθεύεται και μας κάνει να χαμογελάμε. Δεν υπάρχουν νέα κρούσματα, οι δειγματοληψίες ενώ είναι αρκετές, δίνουν συνεχώς αρνητικά αποτελέσματα. Δείτε τι αναφέρει η ημερήσια αναφορά της Περιφέρειας στις 22/04/20:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε δεκαοχτώ (18) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (6) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) θετικός, οκτώ (8) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για τριάντα έξι (36) δείγματα, όλα αρνητικά.

ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Οι πολίτες του νομού Καστοριάς επέδειξαν υποδειγματική και υπεύθυνη συμπεριφορά και τήρησαν κατά γράμμα στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία έστω και με καθυστέρηση στην Καστοριά που προηγούνταν κατά δυο εβδομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα όπως έχει χιλιοειπωθεί μέχρι τώρα.

Αυτή τη στιγμή είναι η σειρά της πολιτείας, να αντιληφθεί ότι αφού τα πράγματα πάνε καλά, οι Καστοριανοί πολίτες (με τον ενδεδειγμένο τρόπο) πρέπει να πάρουν την ανάσα που δικαιούνται. Η άρση των εξειδικευμένων για την Μεσοποταμία και όλη την Καστοριά μέτρων, φαίνεται ότι είναι σωστή και δίκαιη απόφαση. Ο κόσμος πλέον έχει εξαντλήσει υπομονή και όρια. Αντί να φτάσουμε σε άλλα άκρα ψυχολογικών διαταραχών και οικονομικών τελμάτων, φρόνιμο θα είναι στις 24 και 27 Απριλίου τα έξτρα μέτρα για την περιοχή μας να τερματιστούν και οι άνθρωποι της περιοχής να αρχίσουν να μπαίνουν σε πιο νορμάλ ρυθμούς ζωής. Και το λέμε έτσι γιατί μετά από όλη αυτή την σκληρή περιπέτεια, κανείς δεν μπορεί να πατήσει στην στεριά της απόλυτης «κανονικότητας» αμέσως. Μιας κανονικότητας που κανείς μας πια δεν μπορεί να προφητέψει έτσι κι αλλιώς τι είδους και ποιας εκτάσεως θα είναι από εκεί και πέρα. Η πορεία αυτή διαφαίνεται πολύπλοκη, με πολλά στάδια και μακρόχρονη.

ΟΙ «ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΕΣ», Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Το σίγουρο είναι ότι παρότι θρηνήσαμε πολλά θύματα, παρόλο που μετρήσαμε δυσανάλογα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό και τη γεωγραφική έκταση του τόπου μας, αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα. Και αυτό γιατί κάποιοι είπαν τα πράγματα με τ’ όνομα τους, ακόμη και σε στιγμές που λοιδορήθηκαν, διασύρθηκαν και απειλήθηκαν (ακόμη συμβαίνει). Εάν δεν μαθαίναμε την αλήθεια, θα ζούσαμε «στον κόσμο μας», η διασπορά θα ήταν απίστευτα μεγάλη, τα θύματα πολύ περισσότερα (όχι πως είναι λίγα έτσι κι αλλιώς), το νοσοκομείο θα είχε γονατίσει και παροπλιστεί με ότι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό.

Μπράβο σε εκείνους που έδωσαν μάχη στην πρώτη γραμμή και ταυτόχρονα έγιναν ο «ασύρματος» της αντίστασης κατά του κορονοϊού και ενός άλλου ιού: Αυτού της ηλίθιας νοοτροπίας που ήθελε να αποκρύψει την αλήθεια θέτοντας ολόκληρη κοινωνία σε θανάσιμο κίνδυνο! Μπράβο σε όλο το ΜΑΧΙΜΟ προσωπικό του νοσοκομείου Καστοριάς! Μπράβο στον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου, στους αστυνομικούς και πυροσβέστες για τον αγώνα και την προσεγμένα θετική τους συμβολή, στους εργαζόμενους στο «βοήθεια στο σπίτι», στους υπαλλήλους των super market και των άλλων καταστημάτων εν λειτουργία, στη Μητρόπολη, στους αυτοδιοικητικούς και το πολιτικό προσωπικό του νομού που άλλοι από την αρχή και άλλοι αργότερα (εξαιτίας των ασυρματιστών του μετώπου) αντιλήφθηκαν την κατάσταση και έπραξαν όπως ο καθένας μπορούσε αλλά και όλους όσους ξεχνάμε (χωρίς να το θέλουμε) οι οποίοι έσκυψαν το κεφάλι και δούλεψαν αγόγγυστα σε αυτή τη μάχη. Σίγουρα σε αυτή τη στιγμή, δεν θα βάλουμε σε λειτουργία εργαλείο μέτρησης της αποδοτικότητας του καθενός από αυτούς. Έτσι κι αλλιώς στην κορυφή της απόδοσης τιμών και συγχαρητηρίων είναι μετά το υγειονομικό προσωπικό, ο λαός. Οι πολίτες. Οι άνθρωποι. Είναι αυτοί που δεν ξεγελιούνται τόσο εύκολα όσο πιστεύουν κάποιοι. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, όσο κι αν κάποια παρηκμασμένα κέντρα προσπάθησαν να τους υποτιμήσουν, είδαν, άκουσαν, κατάλαβαν.

Αυτοί οι άνθρωποι, ξέρουν…

Το νου σας…Ο αγώνας δεν τελείωσε και στη ζώνη του λυκόφωτος κάποιοι λύκοι θα φορέσουν τα ρούχα της καλής γιαγιάς…

Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria